Izmerili so več kot 15.000 udov in končno ugotovili pravo povprečno dolžino moškosti

D.Ži
20.10.2020 09:40

Raziskovalci širom sveta so zadnje mesece imeli polne roke dela. In penisov. Mere je jemalo strokovno usposobljeno osebje in nastala je bojda najbolj zanesljiva študija o dolžini moškega spolovila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Končno so objavili rezultate obsežne študije, ki naj bi dokončno razblinila zablode in mite o dolžini moškega spolnega organa in omilila zadržke, komplekse, ki jih mnogi moški zaradi centimetrov imajo. Zdaj je uradno. Povprečna dolžina nabreklega penisa je nekaj več kot 13 centimetrov.

Izmerili so penise več kot 15.000 moških širom sveta in ugotovili, da ni večje povezave med velikostjo stopal in dlani z velikostjo penisa. Ženskam tako ni več potrebno moške ocenjevati po teh dimenzijah, piše IFL Science. Čeprav mnogi moški pravijo, da so med nogami povprečni, je do zdaj bilo težko reči, kaj povprečje sploh je. Večina študij do zdaj je podatke črpala iz samoprijav, torej dimenzij, ki so jih navedli moški sami. Kar se je izkazalo za nerealno. Da bi se izognili subjektivnim ocenam, so se lotili meritev, ki so jih izvedli zdravstveni delavci. Sledili so standardiziranemu postopku merjenja. Izmerili so obseg penisa v korenu in sredini ter dolžino od sramne kosti do vrha glavice. Rezultati bodo mnogim prinesli olajšanje. Povprečen mlahav penis meri 9,31 centimetra, povprečen nabrekli pa 13,12 centimetra. Kar se obsega tiče, se ta pri mlahavem vrti okoli 9,31 centimetra, pri nabreklem pa 11,66 centimetra. Moški ekstremi so redki. Samo 5 od 100 moških ima penis, daljši od 16 centimetrov.  

Ko so iskali povezavo med dolžino penisa in drugimi telesnimi deli, recimo velikostjo mod, težo ali velikostjo stopal, se jasne povezave niso pokazale. Tudi niso našli jasne povezave med velikostjo penisa in raso, raziskovalci pa ob tem opozarjajo, da so mere večinoma jemali belcem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta