Janez Janša® je zaščitena blagovna znamka

Petra Vidali Petra Vidali
02.03.2018 15:34
Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša ob razstavi v Studiu UGM o intimnih dejanjih in kolateralni umetnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Emil Hrvatin
Žiga Kariž
Davide Grassi

Ime, s katerim dišiš drugače

Leta 2007 ste se pridružili SDS in se preimenovali. V gradivu ob razstavi preberemo: "Četudi so se preimenovali iz osebnih razlogov, so se začeli njihova življenja in umetnost spajati na različne in nepredstavljive načine." Vztrajate pri formulaciji "iz osebnih razlogov"?
Kako so se v tem desetletju zaradi preimenovanja spremenila vaša življenja in kako vaša umetnost?
Kako se vaše prepletanje življenj in umetnosti razlikuje od drugih naših retro/neo/avantgard? Ste nadaljevalci, nadgrajevalci, soborci?
Zakaj ne?

Ko postane ime bolj pomembno kot delo

Zdi se, da z vsakim umetniškim projektom, ki ga podpišete pod imenom oziroma imeni Janez Janša, dokažete, da je ime pomembnejše od dela. Seveda vsakič "dokažete" še kaj drugega, priložnosti primernega ali nujnega, pa vendar: se ne naveličate dokazovati že dokazanega?
8538 obiskovalcev ste imeli v Ljubljani - precej za MSUM, ne pa tako zelo veliko za ime, se vam ne zdi?
Poziv Janeza Janše, predsednika SDS, ob letošnjih nagrajenkah Prešernovega sklada - "Dovolj je tega, dol s paraziti" - je nedvoumen. Kakšna je ali bo reakcija Janeza Janše, Janeza Janše in Janeza Janše?
Ko ministrstvo za kulturo Maske ni uvrstilo med izbrane denarno podprte akterje na področju uprizoritvene umetnosti, ste, Janez Janša, če sem prav poučena, manifestirali golega (in bosega) umetnika. Je to vse, kar lahko prikrajšani umetnik naredi?
V Mariboru ste večkrat gostovali kot posamični ustvarjalci, tokrat se prvič predstavljate s skupno samostojno razstavo. Se bo ta v čem razlikovala od ljubljanske?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta