Kako dobri so televizorji iz Velenja? Odlični so!

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
13.06.2022 08:43

V žargonu bi lahko celo dejali, da so »svetovni«, čeprav so bolj evropski. Hisense namreč v Velenju sestavlja televizorje, ki se nato prodajajo po vseh državah stare celine. In so v marsičem boljši od konkurence.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Hisense je nedvomno strokovnjak na področju televizorjev. V začetku junija je v Ljubljani predstavil novo linijo televizorjev, ki so opremljeni z najnovejšimi tehnologijami. Ta bo uporabnike nedvomno navdušila in odgovorila na vse njihove potrebe in želje. Hisense namreč ogromno vlaga v razvoj inovacij, ki potrošnikom ponujajo vedno bolj doživeto izkušnjo gledanja televizorja. Hkrati pa razumejo, da je tehnologija zapletena in jo predstavlja tako, da jo potrošnik lahko razume.

Novosti z letnico 2022 resnično ne manjka, saj proizvajalci televizorjev vedo, da se železo kuje, ko je vroče. Letošnje poletje pa bo obilo pomembnih športnih dogodkov (predvsem nogometa) poskrbelo, da bomo pred zasloni televizorjev preživeli še kakšno uro več kot sicer.

Hisense družine televizorjev
Arhiv naročnika

Pri LED televizorjih lahko izbiramo med OLED, Mini-LED ULED, QLED, UHD in FHD tehnologijami. Gre za različne televizorje, ki se razlikujejo predvsem po lastnostih zaslona. OLED televizorji lahko vsako slikovno piko nadzirajo, kar ustvari jasnejšo in ostrejšo sliko, močne kontraste in še več detajlov pri črni barvi. ULED televizorji so opremljeni s tehnologijo ULED, ki skrbi za kakovostno sliko in avtentičnost barve – poskrbljeno je za močne kontraste, jasnejše podrobnosti in gladko gibanje. Mini-LED ULED televizorji so obogateni še s tehnologijo Mini Led. Ta je sestavljena iz majhnih svetlečih diod, ki so velike kot riževo zrno. Ker so manjše, jih je na zaslonu iste velikosti veliko več, zato je slika jasnejša, z boljšim kontrastom in osvetljenostjo, hkrati pa je televizor veliko tanjši. QLED televizorji so opremljeni z Quantum Dot Colour tehnologijo, ki prav tako s kvantnimi pikami prikaže več kot milijardo barvnih odtenkov na zaslonu. Posledično je slika na zaslonu videti realnejša. Če pa si želite več barvne globine, bo najprimernejši UHD televizor.

Hisense OLED
Arhiv naročnika

So zgornji opisi pritegnili vašo pozornost? Modela televizorjev Mini-LED U8H in ULED U7H, vsak s svojimi prednostmi, bosta izpolnjevala vse vaše želje in potrebe. Vse, kar morate vedeti, ko boste kupovali nov Hisense televizor, je to, da modelno leto 2022 označuje črka H na koncu oznake televizorja (lanske modele pa črka G).

Matematik v televizorju

Kaj poleg matrike še vpliva na kakovost slike? Predvsem t. i. slikovni procesor, nekakšen »matematik«, ki preveri in obdela signal ter ga po potrebi še izboljša (obogati) in v obliki ogromnega števila pik in sličic pošlje na zaslon. Hisense televizorji iz družine ULED premorejo slikovni procesor Hi-View Engine. Ta poskrbi, da je slika na višji ravni, saj je vsak prizor optimiziran tako, da je čim bolj podroben in jasen. Barva, kontrast in gibanje je predstavljeno tako, da nam pričara navdušujočo izkušnjo pred televizorjem. ULED televizorji so opremljeni tudi s tehnologijo FALD PRO (Full Array Local Dimming), ki poskrbi za razdelitev osvetlitve ozadja na več območij lokalne zatemnitve, tako da lahko svetlost vsakega območja nadzorujete posebej. Več kot 10.000 svetlečih diod zaslona je razdeljenih v več kot tisoč lokalnih območij zatemnjevanja. Hkrati se lahko svetlost vsakega območja ločeno nadzira. To poskrbi, da je meja med temnimi in svetlimi predmeti jasnejša, ostrejša in bolj kontrastna. V televizorje je vgrajena tudi tehnologija AIPQ, ki s pomočjo strojnega učenja optimizira barve, kontrast in jasnost tudi za vsebine, ki niso v ločljivosti 4K.

Hisence ULED
Arhiv naročnika

Odzivnost kot se šika

Imate doma pametni televizor? Po kolikšnem času od vklopa je dejansko pripravljen na »delo«? Hisense je razvil tudi inovativen operacijski sistem VIDAA Smart, kjer uporabniki preko televizorjev dostopajo do lokalnih in globalnih vsebin – od športa, filmov, glasbe do umetnosti. Operacijski sistem Hisense VIDAA Smart je zasnovan za hitrejšo, lažjo in bolj odzivno interakcijo s Hisense TV, hkrati pa omogoča tudi povezavo z internetom. To je platforma vsebin, ki uporabnikom omogoča edinstveno doživetje po lastnem okusu, saj ponuja ogromno najboljših serij in aplikacij kot so Netflix, YouTube, Prime Video in še več. Vsebinsko središče, ki ga poganjata visoka tehnologija in pameten dizajn, sledi temu, kar je vam všeč in izbira vsebine po meri. Poleg tega so nedvomno prednosti tudi ekskluzivne aplikacije in vsebine. Najboljše smo prihranili za konec operacijski sistem VIDAA U6 se hipno zažene, vse funkcije pa so na voljo že po 1,7 sekunde, kar je v svetu pametnih televizorjev svetovni rekord.

Hisense VIDDA
Arhiv naročnika

Poskrbljeno tudi za navdušence nad video igricami

Številni uporabniki svoje televizorje povežejo z igralnimi konzolami. Hisense razume potrebe igričarjev in tovrstno povezovanje naredi kar se da enostavno in predvsem brezhibno. Jasna slika, ki je tekoča in brez zastojev, bo ob igranju video iger – sploh akcijskih, kjer je veliko hitrih premikov – poskrbela za občutek realnosti. Brez težav jih lahko povežete s PlayStation in Xbox ali drugimi igralnimi konzolami.

Hisense VIDDA
Arhiv naročnika

Da, televizorji iz Velenja so naravnost odlični!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.