Laibach: Aplavz je hinavska potuha

Jaša Lorenčič
26.04.2018 06:44
Seveda so kaj rekli tudi o Mariboru. Kako ne bi! Če pa je to res dogodek. In zgodba. Ravno skupino Laibach je namreč izbrala ekipa treh mladih entuziastov, ki na novo poganjajo Kino Udarnik. Pa čeprav dva od treh skupine, ki je nastala, preden so se sami rodili, sploh še nista videla v živo. In to na 27. april. Praznik. Dan upora. Simbolike, tako tipično za Laibach, ni malo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miro Majcen
"Želeli smo čim več prihraniti, Laibach pa so nas razumeli. So totalni profesionalci, to me je res tako presenetilo, da tako zelo dobro vedo, kaj in kje delajo. Zato pa so svetovni band, ki obenem še vedno dela manjše koncerte,"
Timon Šturbej, Miha Kager
Jan Jandl
Matjažem Bergerjem
Nietzsche
"Tako laibachovski projekt, da je presenečenje, da se ni zgodil prej,"
"Maribor wird wieder mit guter Kultur okkupiert" je slogan, moto koncerta, ki bo 27. aprila v Mariboru. Kako to okupacijo razumete vi?
Koncert organizirajo trije relativno mladi fantje, ki s koncerti tega kova še nimajo izkušenj, imajo pa res veliko entuziazma, kolikor sem razbral iz pogovora z njimi. S čim so vas prepričali?
Dva od treh organizatorjev vas sploh še nista videla v živo. Tudi zato, ker sta mlajša od letnice nastanka skupine. Kako si to razlagate?
Kako skupina Laibach razume Maribor?
Kakšne izkušnje imate, kakšen je Maribor skozi prizmo vaših turnej?
Kaj vam pomeni beseda upor? Kaj je danes upor?
Mileta Klopčiča
Kaj bi Zaratustra našel, uvidel, spoznal, če bi hodil po (fiktivni) Sloveniji? Kaj bi rekel o Bogu?
Kako muzikalen je Friedrich Nietzsche?
Na koncertu v Orto baru, kot piše v recenziji na Rockonnet, šokirana, pretresena publika ni mogla nameniti niti tistega hrupnega aplavza. Kako razumete aplavz? Skupina Katalena si je ob promociji zadnje plošče Človek ni zver zaželela, da aplavza denimo ne bi bilo.
Dokumentarec Dan osvoboditve je bil predvajan (tudi) na Televiziji Slovenija. Koliko vam to pomeni glede na siceršnjo ponudbo tovrstnih vsebin na Televiziji Slovenija? Ste osvobodili tudi gledalce?
Cel intervju lahko preberete v novi številki revije STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta