Letalski prevoznik Air Serbia bo danes prevzel dva Airbusa A319 Adrie Airways

Gr.G.
09.10.2020 10:15

Oba Airbusa sta bila izdelana leta 2010, takrat ju je nova prevzela Adria.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bivši Adriin S5-AAR odslej uporablja Air Serbia.
Reuters

Danes bodo letalskemu prevozniku Air Serbia dostavili dve potniški letali Airbus A319, ki sta leteli pod oznakama S5-AAP in S5-AAR za Adrio Airways. Septembra 2019 je Adria šla v stečaj. Okoli 17. ure naj bi letali pristali na letališču v Beogradu, kamor bosta prileteli iz Toulousea, piše spletni portal ExYuAviation. Srbski prevoznik bi ju sicer moral prejeti že marca letos, a je dostavo zamaknila pandemija novega koronavirusa.

Airbus A319 Adrie Airways, registriran pod oznako S5-AAR bo po novem letel v barvah letalskega prevoznika Air Serbia.
Robert Balen

Oba Airbusa sta bila izdelana leta 2010, takrat ju je nova prevzela Adria, trenutni lastnik pa je družba Carlyle Aviation Partners. Njuna nova registracija bo YU-APL in YU-APM. Air Serbia je sicer lani dodala v svojo floto že deveto letalo tipa Airbus A319. So pa zaradi pandemije covida-19 po izteku najemne pogodbe vrnili po en Airbus A320 in ATR72. Od začetka pandemije je na tleh tudi njihov Boeing 737-300, eden izmed treh v floti letalskega prevoznika in najstarejše letalo tega tipa v Evropi, navajajo pri ExYuAviation. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta