Mafijski umor pretresa Srbijo: Dekija Bosanca ubil Mićo Četnik

M.R.
28.12.2017 12:10

Srbski časopis Kurir poroča, da je bil včeraj v Kosovski Mitrovici ubit mafijec Dejan Stević, znan tudi kot Deki Bosanac. Pokojni je imel debelo policijsko kartoteko, za njegov umor pa je osumljen Mićo Urošević, znan tudi pod psevdonimom Četnik, ki je bil na begu že vse od leta 2014.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ubiti Stević je imel debelo policijsko kartoteko.
Profimedia

Stevićevo truplo so našli včeraj okoli 5.30. V predelu trebuha je imel rano, zaradi katere je izkrvavel, poleg trupla pa je bilo tudi osebno vozilo z odprtimi vrati, kar verjetno lahko pomeni, da je žrtev bežala pred napadalcem. 
38-letni Urošević iz Aleksinca je bil sicer na begu, saj je za njim razpisana tiralica zaradi umora, ki naj bi ga zagrešil leta 2014. V odsotnosti je bil obsojen na 20-letno zaporno kazen, ker naj bi 21. januarja 2014 ubil Aleksandra Jocića iz Aleksinca in ranil Saša Dudića. Včeraj so ga kmalu po odkritem truplu prijeli. 
Stević je sicer znan po tem, da se je sprl z Zoranom Jotićem - Jotko, enim izmed vodij podzemlja v Kruševcu. Voditelje Jotićeve ekipe so prijeli v času policijske akcije Sablja leta 2003 po umoru takratnega srbskega premierja Zorana Đinđića. Obsojeni so bili na dolgoletne zaporne kazni, kar je s pridom izkoristil Goran Obradović Suše, katerega desna roka je nekoč bil prav včeraj ubiti Stević. Suša, ki se je po pisanju srbskih medijev ukvarjal s prodajo droge, po mestu pa pretepal in maltretiral ljudi, je prevzel nadzor nad mafijo v Kruševcu, ubit pa je bil pred tremi leti. 
Leta 2011 je policija Stevića obravnavala, ker je v Budvi v Črni gori s pištolo grozil policistu iz Kruševca, ki je bil tam na dopustu. Po pisanju medijev je policist nekaj mesecev pred tem za medije govoril o tem, da ga je s svojimi pajdaši napadel Stević, ko ga je ustavil zaradi prometne kontrole. Namesto da bi policistom Stević pokazal dokumente, naj bi jih žalil in bil potem obtožen kaznivega dejanja in Stević naj bi ga v Budvi napadel zato, da bi ga prisili, da spremeni svojo izjavo o napadu. Kmalu za tem ga je policija prijela in nekaj časa je moral preživeti v priporu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta