Mikromobilnost potrebuje »maksi« zavarovanje

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
14.04.2023 08:59

Za brezskrbno vožnjo z vsemi klasičnimi ali električnimi lahkimi prevoznimi sredstvi velja skleniti t. i. zavarovanje mikromobilnosti, ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

ki velja za vožnjo s kolesom, skirojem in/ali rolko na vseh vaših poteh. Po možnosti po vsej Evropi.

Mikromobilnost je trend na področju urbanega transporta, saj ljudem omogoča, da hitreje dosežejo svoj cilj. Kolesa, skiroji in/ali rolke so pač hitrejši od hoje, še posebej, če jim pri premikanju pomaga elektromotor. A hitrost, čeprav je v urbanem okolju omejena na 25 km/h ali manj, še vedno botruje tudi kakšni nevšečnosti. Posebej, ko se na manjši površini znajde več prevoznih sredstev in ljudi.

Vrvež na kolesih in koleščkih

Dejstvo je: pomlad je tukaj. Že res, da nas je vmes presenetil sneg, a bomo kaj kmalu spet pod toplimi sončnimi žarki, na kolesih in koleščkih. Veliko mladih družin čas preživlja na prostem in ne v raznih nakupovalnih središčih. Na kolesih ali koleščkih se premika staro in mlado – skiroji, rolke, hoverboardi in segwayi so dopolnili segment osebnega urbanega prevoza, v katerem so stoletja vladala kolesa.

Vsa našteta prevozna sredstva so poskrbela za še večji vrvež v mestih in parkih. Pa tudi dinamiko »prometa«, ki poskrbi za kakšno nezgodo več, predvsem na račun izgube ravnotežja. Če za trenutek odmislimo hujše pripetljaje, kot so nesreče in poškodbe, je lahko velika težava posameznika že preluknjana zračnica ali okvara »e-prevoznega sredstva«. Nočna mora pa je seveda kraja le-tega. Za miren spanec, vožnjo in potepanje – doma in po svetu – se velja zato ustrezno pripraviti, predvsem pa zavarovati. K sreči so se zavarovalnice v zadnjih letih odzvale z zavarovanji mikromobilnosti, ki vam jih toplo priporočamo.

Shutterstock

Eno zavarovanje za vse vaše mikro poti

V Zavarovalnici Sava so pripravili namensko Zavarovanje mikroMOBILNOSTI, ki so ga načrtno razvili skladno s potrebami lastnikov in uporabnikov lahkih prevoznih sredstev. Primerno je tako za rekreativne kolesarje in aktivne družine kot za vse tiste, ki opravljate le prevoze v šolo ali službo in nazaj. 

Zakaj izbrati Zavarovanje mikroMOBILNOSTI? Predvsem zato, ker je resnično celovito, celo »brezkompromisno«. Kot prvo tovrstno zavarovanje uvaja novost na domačem tržišču, saj po vzoru iz avtomobilskih zavarovanj omogoča tudi zavarovanje kraje lahkega prevoznega sredstva. Pa tudi t. i. kasko zavarovanje brez odbitne franšize, ki velja po vsej Evropi. Kar je v času, ko cene električno gnanih koles brez sramu dosegajo ceno več tisočakov, pride še kako prav. Opisano celovito zavarovanje krije odgovornost, nezgodo in pomoč na cesti ter velja za vsako mikro mobilno sredstvo! Za piko na i pa ga lahko še nadgradite s storitvama asistenca LPS ali asistenca LPS Plus, ki poskrbita, da boste v primeru okvare ali nesreče takoj deležni najboljše pomoči.

Shutterstock

Dobra novica je tudi ta, da je Zavarovanje mikroMOBILNOSTI vezano na osebo in ne na prevozno sredstvo, v primeru, ko ima zavarovalec pri Zavarovalnici Sava sklenjeno še družinsko polico, pa opisano kritje velja tudi za ožje družinske člane.

Naj bodo varne vse vaše mikro poti!

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.