Neustavljiva Kim Božič: Mama na Zanzibarju, hči prevzela posel

Denis Živčec Denis Živčec
17.08.2017 12:27

Kim Božič. Markantna lastnica Allegrie iz mariborske Gosposke, ki je zbrala pogum, uresničila sanje in butik odprla še v Ljubljani. Na vrhunski lokaciji. Hči podjetne mame z Zanzibarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kim Božič
Tibor Golob

Nekaj dni je že minilo, kar je Allegria odprla vrata v Ljubljani. Koliko poguma je potrebnega, da Mariborčanka odpre butik v Ljubljani?
"Lokal sem iskala več kot leto dni. Kar mi je bilo všeč, je imelo visoko najemnino. V Ljubljani ni veliko praznih lokalov. Kar je dobro, gre takoj. Lokal, ki ga imamo zdaj, se je na spletu pojavil tisti dan, ko sem ga našla. Ko sem stopila vanj, sem zaslutila, da je to to, četudi se mi je sprva zdel majhen. A sem vedela, da ga bom prilagodila našemu konceptu."
Na kaj ste najbolj ponosni?
"Na zadnje leto, ker mi je uspelo pripeljati znamke, ki jih v Mariboru še ni bilo - Sugarbird, Calvin Klein, Dixie, Carmela -, a so se izkazale za zelo iskane. Gre za srednji cenovni razred, ki se ga vsi nekako bojijo, češ, v Mariboru mora biti vse poceni. A so odzivi dobri, ker gre za posebne kose, ki jih drugje ne najdeš. Tudi kvaliteta je dobra. Številka mojega stopala je 37, kar je tudi razstavna številka na sejmih. Vsak kos preizkusim sama."
Koliko klicajev ste videli, preden ste šli v Ljubljano?
"Govorili so mi, da se bom v Ljubljani morala bistveno bolj truditi, ker je konkurenca večja, najemnine višje. Predlagali so mi, da je dovolj imeti samo spletno trgovino. Ampak ... saj se vedno trudim. Spomnim se, kako sem v mesecih pred odprtjem sedela na Starem trgu in opazovala, koliko ljudi gre mimo z vrečko v roki. Kar ni nepomembno, nekatere ulice so zgolj tranzitne."
Kako se je zgodba z Allegrio pravzaprav začela?
"Začela se je z mamo, Marino Božič, leta 1990, ko je odprla prvo prodajalno na Lentu. Nato se je preselila v Juričevo pasažo, ki je takrat cvetela. Kasneje je odprla še butik na Partizanski cesti in tistega iz pasaže preselila v center City. Vedela je, da je dobra lokacija pomembna. Četudi je danes več na marketingu in družabnih omrežjih.
Na Grajskem trgu smo imeli najemniški lokal, ki ni bil v dobrem stanju in smo ga morali večkrat obnavljati, pri čemer lastnik ni prav veliko pomagal, najemnina pa je bila precej višja od te, ki jo imamo zdaj v Ljubljani. V Gosposki smo prostor razširili in se odločili vse združiti na enem mestu."

Maribor, Ljubljana ... Bo nekoč osvojen še Gradec? 
Tibor Golob
Butik Allegria na ljubljanskem Starem trgu
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta