Pisec priljubljenega hrvaškega portala je obiskal Mariborsko Pohorje in bil povsem iz sebe. Tako je opisal izkušnjo ...

M.R., D.Ži
14.09.2023 10:43

Eden najbolj priljubljenih hrvaških popotniških portalov, ki pogosto piše o najlepših in najbolj zanimivih krajih na svetu, je tokrat pod drobnogled vzel najljubši mariborski breg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučarska proga na Mariborskem Pohorju
Sašo Bizjak

Ko tujci pišejo o Sloveniji in njenih lepotah, se običajno osredotočijo na Bled, obalo in Postojnsko jamo, objavijo kakšno sliko Pirana, Bohinjskega jezera, morda celo kakšno lepo urejeno zdravilišče. A tokrat je glavna zvezda obširnega članka, ki ga je objavil priljubljen hrvaški popotniški portal PunKufer ... Pohorje! In to je pisca članka očitno povsem prevzelo. 

Piše, da gre za eno najbolj privlačnih počitniških destinacij v tem delu Evrope, zlasti v poletnih mesecih, pri čemer poudarja, da je Maribor oddaljen le uro vožnje od Zagreba. "Ko boste enkrat prispeli, boste naleteli na neverjeten nabor naravnih lepot, kulturnih znamenitosti in različni aktivnosti, ki bodo zadovoljile vsakega obiskovalca," so zapisali. 

Kot eno najbolj priljubljenih aktivnosti na Mariborskem Pohorju omenja planinarjenje. Očarale so ga številne poti, ki vodijo prek "gostih gozdov, prekrasnih travnikov in potokov". "Tu lahko uživate v spektakularnih razgledih in osvežilnem kopanju," piše in dodaja, da ima za ljubitelje kolesarjenja Pohorje tudi številne steze. 

Obisovalci ob Črnem jezeru
Andrej Petelinšek

Zamudil ni niti zip-line avanture, za katero je treba za 2-kratni spust odšteti 17 evrov. Omenja tudi PohorJet - adrenalinski spust z železnimi sanmi, ki naj bi v vas prebudil pravega avanturista. Pozabili ni niti na golf igrišča "s pogledom na planine", pa seveda tudi na pohorsko gondolo. 

Sašo Bizjak

Tistim, ki jih zanima bolj kulturni del, pa portal Punkufer priporoča obisk Maribora, v katerem "eno najbolj znanih znamenitosti" predstavlja dvorec iz 15. stoletja, ki je obdan s "prekrasnim vrtom"

Kot najbolj priljubljeno atrakcijo Maribora pisec omenja Staro trto. Pri tem ne pozabi omeniti, da gre za najstarejšo vinsko trto na svetu. Prav tako piše o možnosti, da se lahko turisti izobrazijo o tradiciji vinogradništva in da lahko v bližnjih vinskih kleteh poskusijo nekatera "najboljša slovenska vina".

Pohorje Village Wellbeing Resort
Andrej Petelinšek

Kar nekaj pohvale so požele tudi lokalne možnosti namestitev. Poudarja, da je tu mogoče v objemu narave najeti apartma ali hišo, ali pa se odločiti za namestitev v enem izmed številnih hotelov. "Ne glede na vaše želje in proračun, boste zagotovo našli idealno namestitev," piše, pri tem pa priporoča Pohorje Village Resort na Pohorju ali hotel Orel v središču Maribora. 

"Ne glede na to, ali ste ljubitelj narave, avanturist ali ljubitelj kulture, Mariborsko Pohorje vas bo navdušilo s svojo raznolikostjo in lepoto," je pisec zaključil svoj hvalospev Pohorju in štajerski prestolnici. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta