Pozabite na Liverpool, kariera glasbene zasedbe The Beatles se je začela v Hamburgu

DPA
18.08.2020 20:15

Fantje iz Liverpoola so pred 60 leti trdo garali in plača v Nemčiji je bila zelo slaba. Vsak dan so štiri ure in pol stali na odru, ob koncih tedna še dlje, osem dni na teden, tako rekoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta teden je minilo 60 let od prvega nastopa The Beatles v hamburškem klubu Indra. 
Neznan

Pozabite na Liverpool, kariera glasbene zasedbe The Beatles se je začela v Hamburgu. Prav v tem nemškem mestu so mladi glasbeniki položili temelje svoje svetovne slave. Tam so imeli 281 koncertov in na odru preživeli skupno 1200 ur.
Pred 60 leti, natančneje 17. avgusta 1960 zvečer, je pet mladih Angležev stopilo na oder v klubu Indra v hamburški rdeči četrti St. Pauli. Nihče se prav dobro ne spomni, s katero skladbo so John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe in Pete Best tisti večer začeli svoj nastop, toda najverjetneje je to bila katera od znanih rock'n'roll uspešnic Little Richarda, Gena Vincenta ali Chucka Berryja. Občinstva - sestavljali so ga v glavnem prostitutke, zvodniki, gangsterji in rockerji - balade niso preveč zanimale. Pet glasbenikov, ki so si tik pred odhodom iz svojega rodnega Liverpoola nadeli ime The Beatles, je samo dan prej po 36-urni vožnji s starim zelenim avtobusom prispelo v Hamburg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta