Prihaja Honor 90, zasnovan za praktično rabo in dolgotrajno gledanje na zaslon

Gregor Grosman Gregor Grosman
05.07.2023 10:58

Pri seriji Honor 90 gre po prvih napovedih za ravnovesje med estetiko in praktičnostjo ter med tankostjo in vzdržljivostjo, proizvajalec pa zagotavlja, da za nakup mobilnika ne bo treba pregloboko seči v žep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Honor 90 gre za telefone srednjega razreda, a pri Honorju obljubljajo, da bodo na področju fotografije vsaj za razred višje.
Arhiv Proizvajalca

V četrtek bo v Parizu evropska predstavitev telefonov serije HONOR 90. Proizvajalec obljublja tanek in eleganten mobilnik, ki bo zdržal udarce in trke vsakdanjega življenja in imel odličen fotoaparat, mobilnik pa je že dosegel najvišje mesto na DXOMARK-ovi lestvici zaslonov v svojem razredu pametnih telefonov. Fotoaparat naj bi zajemal dobre fotografije tudi pri šibki svetlobi, kar se trudijo zagotoviti vsi proizvajalci v svojih premium aparatih, pri zaslonu pa so veliko pozornosti posvetili zaščiti vida. To je pomembno, saj mnogi več ur dnevno zremo v zaslon mobilnika.

Ena od ključnih funkcij serije Honor 90, je "Billion Color Display". Tako proizvajalec opisuje živahen in barvit zaslon, ki lahko prikaže najširši razpon odtenkov. To naj bi opazili predvsem med ogledom svojega najljubšega filma ali med listanjem po albumu s fotografijami. Vgrajene funkcije zmanjšujejo škodljivo modro svetlobo ter prilagajajo svetlost in barvno temperaturo zaslona glede na svetlobo okolice.

Gre za telefon srednjega razreda, a pri Honorju obljubljajo, da bo na področju fotografije vsaj za razred višje. O zmogljivostih uporabljene kamere se bomo morali prepričati v praksi, mobilnik pa naj bi kvalitetne fotografije zajemal tudi pri šibki svetlobi. Izpostavljajo še možnost HDR za zajem fotografij z visokim kontrastom. Pri seriji Honor 90 gre po prvih napovedih za ravnovesje med estetiko in praktičnostjo ter med tankostjo in vzdržljivostjo, proizvajalec pa zagotavlja, da za nakup mobilnika ne bo treba pregloboko seči v žep.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta