Rene Mlekuž: Razbijal sem si glavo, kaj delam narobe

Gorazd Dominko
19.01.2018 06:11
Se še spomnite smučarja Reneja Mlekuža?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath
“Zadnji dve sezoni sem stagniral, padal v formi. Čeprav sem na področju telesne priprave naredil vse oziroma še več kot prejšnje sezone, na snegu ni šlo po mojih željah. Razbijal sem si glavo, kaj delam narobe, je to tehnika, je to oprema, je to psihološka priprava … Priznati moram, da tudi v strokovnem štabu takrat nisem imel zaveznika, ki bi me lahko potegnil nazaj na pravo pot. Želel sem si nekoga, ki bi me odvlekel stran od vsakdanjega treninga in nenehnega premišljevanja o smučanju ter skupaj z mano našel tisto iskrico, za katero sem vedel in čutil, da še ni povsem ugasnila. Žal se to ni zgodilo.”

Čas za novo pot

“Ko sem začutil, da se na treninge in tekme odpravljam z odporom, sem vedel, da je čas za umik in za novo pot v življenju,"
Luke
Lije
“Živiš za treninge in tekme, vse je načrtovano do zadnje podrobnosti, tudi kako sprejeti uspeh ali neuspeh, kako se spopadati s poškodbami, mediji, žal nihče ne pove kako zaživeti in preživeti po športni upokojitvi!”
“Oboje sem oboževal, vendar je ekonomska kriza, zaradi katere so se podjetja vse redkeje odločala za tovrstne aktivnosti, oklestila naše programe. Tudi pri Rossignolu sem užival, vendar so vedno slabše zime zahtevale reorganizacijo.”
“Osem ali devet ur na dan pred računalniškim zaslonom? To nisem jaz, sem človek akcije. Nimam težav z nadrejenimi, vendar sem čutil, da potrebujem spremembo in da grem za tistim, kar me notranje izpolnjuje.”

Zadnji podvig

Draga Grubelnika
"Ko me je lani septembra moj bivši agent Daniel Zimmermann povabil k projektu Ledena fantazija, nisem kaj dosti ali poglobljeno razmišljal!"
“Biti hvaležen, da se kljub številnim poškodbam in operacijam ni bilo treba odreči športnim aktivnostim, brez katerih bi težko živel: tenisu, košarki, motošportu. In vztrajati v poslu, kjer šteje zgolj tisto, kar si storil po športni upokojitvi!”
Članek je bil objavljen v januarski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta