Sporna teza? Veterani bi Stankovića odpustili, na HRT so se ogradili

B.P.
22.11.2017 12:53

"To ni Severna Koreja ali Kuba," pa sporoča spletni uporabnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandar Stanković, urednik in voditelj oddaje "Nedjeljom u 2" 
HRT

Priljubljeni hrvaški televizijski voditelj je pri naših južnih sosedih spet v središču pozornosti. V ponedeljek so nekatere hrvaške veteranske organizacije zahtevale, da se Aleksandar Stankovića umakne z voditeljskega in uredniškega položaja oddaje "Nedjeljom u dva". Razlog? V času spomina bitke za Vukovar je "škandalozno" postavil tezo, da je na Hrvaškem potekala tudi državljanska vojna.  
No, naslednji dan so se že oglasili na hrvaški javni radioteleviziji, kjer pa so se ogradili od svojega voditelja. 
"Hrvaška radiotelevizija (HRT), ki spoštuje Ustavo Republike Hrvaške in Deklaracijo o domovinski vojni hrvaškega sabora, se ograjuje od stališča, ki je bilo izpostavljeno v oddaji Nedjeljom u dva 19. novembra, v kateri je voditelj Aleksandar Stanković domovinsko vojno večkrat povezal z državljansko vojno," so sporočili s HRT in dodali, da morajo vsi novinarji in ostali zaposleni na javnem servisu delati objektivno in nepristransko ter spoštovati zakonodajo. 
Stanković, ki zadeve še ni komentiral, je v omenjeni oddaji gostil vojnega veterana srbske narodnosti, ki je branil Vukovar, in ga vprašal, ali bi se lahko domovinska vojna označila tudi kot državljanska.
No, zanimiv je komentar, ki ga je spletni uporabnik pripisal pod članek na portalu Index: "Stanković kot urednik ima pravico do kreativne svobode v svoji oddaji. Ni to Severna Koreja ali Kuba."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta