Srbija Severni Makedoniji podarila več tisoč odmerkov cepiva podjetja Pfizer/BioNTech

STA, Gr.G.
14.02.2021 14:16
Severna Makedonija bo tako cepljenje proti covidu-19 začela prej, kot je načrtovala.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Srbija je Severni Makedoniji podarila 4680 odmerkov cepiva proti covidu-19. Tako je svoji južni sosedi omogočila, da začne cepiti svoje prebivalce. Srbski predsednik Aleksandar Vučić in makedonski premier Zoran Zaev sta se sestala na mejnem prehodu Tabanovce, kjer je Vučić Zaevu simbolično predal škatlo s cepivom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Reuters

Srbija je svoji južni sosedi podarila 4680 odmerkov cepiva, ki sta ga razvila ameriško podjetje Pfizer in nemški BioNTech. Vučič je dejal, da so za donacijo dobili dovoljenje Pfizerja. "S tem bomo lahko cepili vse medicinsko osebje, ki dela v covidnih centrih," pa je ob tem povedal makedonski premier.

Severna Makedonija bo tako cepljenje proti covidu-19 začela prej, kot je načrtovala. Doslej so v regiji Zahodnega Balkana začele cepiti tudi že Srbija, Albanija in BiH. V Srbiji so z enim odmerkom cepili 635.000 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta