(TOTI LIST) Kangler uspešno nad lažne prijave: Našel je fiktivnega politika!

Frank Watering Can
05.10.2020 10:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Kangler kaže fiktivna potrdila o prebivališču državljana F. K.
Bobo

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler je včeraj sporočil, da je medresorska delovna skupina, ki se ukvarja s problematiko prijav fiktivnih prebivališč, dosegla prvi večji uspeh, saj ji je uspelo na samo enem primeru dokazati, da je v to nečedno početje vpletena tudi politika. Spomnimo, Kangler in njegova skupina sta se dela lotila takoj, ko je predsednik vlade Janez Janša dramatično opozoril na problematiko prijav fiktivnih prebivališč na Upravni enoti Maribor, notranje ministrstvo pa je ob tem sporočilo, da, citiramo, "so fiktivne prijave nedopustne". Kangler pa je največjo nepravilnost ugotovil prav na Upravni enoti Maribor. Kanglerja smo poklicali, saj vpletenost politike lahko kaže bistveno hujše kršitve, kot je prijava več deset tujcev na enem naslovu.

Na vprašanje, kako so prišli do politike, je Kangler pojasnil: "Čujte, takoj mi je v oko pado državljan, keri je mel celi cajt bivališče prijavleno v Dupleki. Te pa je hoto kandidirat za župana v Maribori. Te pa se je tam fiktivno prijavo, da bi lahko kandidiro." Na vprašanje, za koga gre in kam se je prijavil, je državni sekretar na MNZ pojasnil: "Ne bomo zaj o imenih. Mi f komisiji ga vodimo pod F. K. Preliminarni podatki kažejo, da se je najprej prijavo na Lenti, dol pri Dravi, pol kasneje pa še v Radvanji pod Pohorjem. Dobli smo ga ko zrelo lubenico. Fsi so vedli, da je iz Dupleka, on pa se je delo, kot da je že dolga leta v Maribori. Čista fikcija, vam rečem! Vsi, keri so ga poznali, so ga vidli, kak se je fsako jutro v Maribor iz Dupleka, no iz Zimice, kera je f toti občini Duplek, prpelo. Fse fiktivno!"

Ker gre, kot ugotavlja MNZ, za nedopustno početje, smo državnega sekretarja vprašali, ali je ta posameznik s tem pridobil kakšno protipravno korist. "To bomo zaj šele ocenli. Ne bomo zaj po desni prehitevali. Lahko pa rečem, da je gotof! Toti falot je bil pol izvolen za župana, pa to ne samo enkrat. Tak na prvo žogo bi lahko reko, da si je s fiktivno prijavo neupravičeno pridobo fse županske plače, kere so mu jih na občini v Maribori izplačali. Ampak to bomo še raziskali. Kolko sn ču, ga je folk v Maribori dol z županskega položaja neso na nekih protestih. Čujte, pa sej je že blo takrat fse jasno, saj so ga toti protestniki celi čas kuj nazaj v Duplek pošilali! Jas neja razumem, kak nobenemu takrat ni v možgane prišlo, da bi ga prijavo organom. To je samo še en dokaz več, da tota Upravna enota Maribor ni delala, kak bi mogla, in tudi zato je naša preiskava več kot nujna! Jas bi se zahvalo Janezi, da je glih meni zaupal toto nalogo, ker sn najbol primern in iskušen in z vsem srcom delam za toto problematiko," je še pojasnil Kangler.

Do zaključka redakcije nismo izvedeli, kdo je ta politik F. K., je pa naša ekipa že na poti v Zimico v občini Duplek, da bi raziskala ta mučni primer, ki očitno dobiva širše politične razsežnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta