(TOTI LIST) Nutrije in Tina Gaber na velikem protestu zasedle Trg republike!

Gina Taber
31.07.2023 07:45

"Povejte ljudem, da strokovnjaki in znanstveniki lažejo," se je oglasila nutrija Andreja. "Mi nismo tujerodna invazivna vrsta. Mi smo tu od nekdaj. Naša najstarejša nutrija Petra je poznala celo koliščarje!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list
Toti list

Kakšnih 32.000 nutrij se je na Trgu republike v Ljubljani udeležilo včerajšnjega protesta Proti odstrelu, proti korupciji. Naši reporterji še niso prav prispeli na trg, ko jih je ustavila nutrija Betka: "Vi novinarji morate pisati o tej korupciji! Biolog Hubert Potočnik, ki se celo predstavlja kot vodilni strokovnjak za varstveno ekologijo, bo v svoje žepe zbasal 540.000 evrov." Pridružila se ji je nutrija Blaž in začela vpiti: "Tina, novinarji so tu! Povej jim, kaj si odkrila!" Kmalu se nam je pridružila spletna vplivnica, borka za pravice živali in partnerica predsednika vlade Tina Gaber. "Naj že na začetku povem, da današnji protest ni povezan z Robertom Golobom, vlado in Gibanjem Svoboda. Povabile so me nutrije, kar nekaj klicev pa sem dobila tudi od pižmovk. Tukaj sem neuradno," je pojasnila Gabrova. "Natolcevanje Večera - vem, da z njimi niste povezani in vedno zapišete stvari takšne, kot so - da bo Roberta zaradi mojih akcij bolela glava, so iz trte izvite. Robert mi je celo predlagal, da bi pred krvoločnimi biologi rešili eno nutrijo, ki bo lahko živela pri nas. Tako sem posvojila Jano. Jana, pridi pozdravit novinarje," se je obrnila k nutriji, ki je držala transparent Ministrica Irena Šinko laže!. Ministrica je namreč podprla skorumpirane znanstvenike.

"Naša Tina," je nadaljevala nutrija Branka, "je velika nasprotnica odlova nas nutrij, ki je na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje predviden v začetku avgusta. Razkrila je resnično ozadje našega poboja. Je edina v Sloveniji, ki jo lažni in izmišljeni 'argumenti' strokovnjakov, ki opozarjajo, da se je omenjena invazivna tujerodna vrsta glodavcev v zadnjih letih preveč namnožila, da živali povzročajo škodo in da je odlov edina rešitev, ne prepričajo." V besedo ji je segla Tina: "Ah, saj bom še zardela, nehajte, jaz sem samo skromno opozorila na sistemsko korupcijo v študiji o naravovarstveni problematiki nutrije in pižmovke iz leta 2019, ki so jo za Krajinski park Ljubljansko barje pripravili strokovnjaki z ljubljanske biotehniške fakultete." "Ne bodi skromna, zaščitnica naša," jo je prekinila nutrija Matija, "saj je povsem jasno, da je Potočnik v konfliktu interesov, ker je član strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. Pobasal bo pol milijona, nas pa zradiral! Če bo potrebno, bomo tudi protestno kolesarili. Glej, naš Denis se že uči ... No, zdaj je telebnil. Je le na vodo navajen. Saj bo ..."

"Povejte ljudem, da strokovnjaki in znanstveniki lažejo," se je oglasila nutrija Andreja. "Mi nismo tujerodna invazivna vrsta. Mi smo tu od nekdaj. Naša najstarejša nutrija Petra je poznala celo koliščarje! Kje je Petra? A, tam novinarjem Nova24TV razlaga, da nikakor nismo ena najbolj škodljivih vrst za mokriščne ekosisteme, ki da so daleč najbolj ranljivi na našem planetu. Larifari." Tina se je tedaj obrnila na nas: "Slišim, da na biotehniški fakulteti nekaj jokajo, kakšno škodo jim delam. Jokajo, ker bodo ostali brez pol milijona! Zdaj si izmišljujejo, da so to vsi stroški spremljanja populacij obeh tujerodnih vrst in intenzivnega odlova nutrij za obdobje šestih let. Vsi pa vemo, da bi radi obogateli na račun teh luštkanih in prijaznih živalic! Zdaj me ti hudodelci in morilci celo obtožujejo, da delam škodo znanstvenim organizacijam, znanstvenemu delu in znanstvenikom, zlasti pa dojemanju javnosti, kaj pomenijo negativni vplivi človeka na okolje, vključno z vnašanjem tujerodnih invazivnih vrst, kakršna je nutrija! Podleži, kar na jok mi gre ..."

"Ne daj se, Tina," so spontano skandirale nutrije na trgu, slišali pa so se tudi vzkliki "Mokrišča so naša, znanstveniki pa naj se pomokrijo!", "Morilci!", "Zločinci!" ... Nato se je do nas prebila nutrija Jon: "Ste prebrali sramotno izjavo direktorja Krajinskega parka Ljubljansko barje Janeza Kastelica, da naj naša Tinika argumentira, katere vsebine strokovne naloge imajo elemente korupcije in kdo so lobiji? Kdo je on, da mu bo Tina pojasnjevala, kje je korupcija in kdo so lobiji? Ona ima več strokovnega znanja kot vsi slovenski znanstveniki in strokovnjaki skupaj! Ona je vendar vplivnica!"

Ob koncu protesta je k nam pristopila še nutrija Barbara s prošnjo, da naj slovensko javnost seznanimo z vojnim zločinom, ki se dogaja, našega fotoreporterja pa je prosila, da slika njen transparent. Ker je Toti list vedno na strani tistih, ki ne verjamejo podkupljenim znanstvenikom, smo seveda prisluhnili prošnji. Predala ga je Tini. Na transparentu je bil napis Znanstveniki naj gredo raje na pico, le influencerji prinašajo resnico!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta