Tragično zrušenje viadukta: "Vstopamo v Genovo." Potem tišina.

16.08.2018 13:36

Italijanski mediji sestavljajo pretresljive sezname žrtev. Nekateri so se v trenutku zrušitve viadukta vozili na počitnice, drugi so se vračali, tretji so bili na poti domov iz službe ... Čisto vsak s svojimi načrti, željami, hrepenenji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žrtve.
Corriere della Sera

"Na tem prekletem mostu je bil tudi prijatelj, čudovit fant, kolega in profesionalec, s katerim smo delili sanje in delo," se poslavljajo od Giovannija Battilora, reporterja svobodnjaka, enega od najmanj okrog 40 mrtvih v zrušitvi dela viadukta v Genovi v torek. Štirje prijatelji so bili na poti v Španijo. Hoteli so najprej odpotovati z letalom, zadnji trenutek so se odločili za avto. Nekaj dni so hoteli preživeti skupaj med Nico in Barcelono. Giovanni Battiloro, Matteo Bentornati, Gerardo Esposito in Androido Stanzione. Okrog enajstih dopoldne je eden od njih zadnjič poklical domače: "Vstopamo v Genovo." Potem tišina. Za zmeraj. Most Morandi se je zrušil in povlekel nesrečnike v reko Polcevera.
Italijanski mediji sestavljajo po tragediji pretresljive sezname žrtev. Nekateri so se v trenutku nesreče vozili na počitnice, drugi so se vračali, tretji so bili na poti iz službe. Čisto vsak s svojimi načrti, željami, hrepenenji.     
Družina Robbiano je bila na poti na počitnice na Sardinijo. 45-letni oče, mama, sinček. Padli so več kot štirideset metrov v globino, brez najmanjšega upanja, da bi ostali živi. Nesrečni otrok je bil med prvimi, ki so ga našli. 
Pogrešajo družino iz Novare, starša z devetletnico. Potovali so na otok  Elba, popoldne bi morali biti v Livornu, nikoli ne bodo prišli na cilj. 
Bruno Casagrande (57) in Mirko Vicini (31), delavca občinske okoljske družbe, sta delala na ekološkem otoku tik pod viaduktom. Eden je mrtev, drugega uradno še pogrešajo. Pokopana pod neskončnimi plastmi asfalta, betona, stebrov. Najmanjše možnosti, da bi ostala živa, nista imela. Delo sta dobila 2. julija, sezonsko pogodbo za tri mesece.
Različnih nacionalnosti so mrtvi, Italijani in tujci. Štirje mladi Francozi iz Montpellierja, namenjeni počitnikovat na Sardinijo, vsi stari med 20 in 22. Družina Pastenes, Čilenci, že trideset let v Italiji, nekaj čez 60-letni oče šef kuhinje, glavni kuhar. 35-letni Luigi, oče štirih otrok. Giorgio Donaggio. V sredo so ga našli v zmečkanem volvu. Bivši italijanski motociklistični prvak. 
In tako dalje in tako dalje po črnem spisku.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta