Ulice pločevini ali ljudem? Spreminjanje prometnega režima s premislekom

Rozmari Petek Rozmari Petek
28.05.2022 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Začasna ureditev, ki je namesto parkirišč predvidela drevesa, klopi, mize, stanovalcem v neposredni okolici ni bila všeč.
Začasna ureditev, ki je namesto parkirišč predvidela drevesa, klopi, mize, stanovalcem v neposredni okolici ni bila všeč.
Rozmari Petek
Kako izriniti nepremično (torej parkirno, tudi za dalj časa v enem kosu) avtomobilsko pločevino iz mest in hkrati ne povzročiti nezadovoljstva meščanov? V različnih krajih so odgovori na to različni, kot se razlikujejo tudi konkretne situacije. Prebivalci se na primer nočejo odpovedati parkiriščem tik pred vhodi svojih stanovanjskih objaktov, sploh če lahko tam parkirajo brezplačno, za uporabo bližnje garažne hiše pa bi morali plačati. Zapore prometa in prepovedi parkiranja motijo tudi nekatere druge interesne skupine - na primer taksiste, povzročajo težave pri dostavi blaga lokalom ... Izkušnje kažejo, da se je uvajanja sprememb prometnega režima pametno lotiti postopoma in v dogovoru z neposredno prizadetimi deležniki.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta