Uporniška izraelska lepotica, ki ljubi revnega peka

Saša Britovšek Saša Britovšek
09.07.2019 14:18

Plavolaska manekenka in televizijska voditeljica, ki se je uprla izjavam premierja Benjamina Netanjahuja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rotem Sela in Aviv Alush sta eden najbolj prepoznavnih izraelskih TV-parov.
Planet Tv

Pod sredozemskim soncem odraščajo lepotice svetovnega kova. Tudi Izrael je dom lepotic, ki so že pobirale najodmevnejše lepotne naslove, spremljamo jih na najprestižnejših modnih pistah, občudujemo kot supermodele za prvovrstne blagovne znamke in tudi kot filmske zvezdnice. Doslej sta bili najbolj slavni Izraelki supermodel Bar Rafaeli in igralka, aktualna superjunakinja Wonder Woman Gal Gadot.
Pred dnevi pa smo slovenski TV-gledalci spoznali tudi Rotem Sela. Plavolasko s sijočimi modrimi očmi kot morje. Rotem je manekenka in igralka iz Tel Aviva, ki kljub svoji popularnosti in zavidljivim ponudbam nikoli ni sanjala o uspehu v ZDA ali kje drugje izven domačega okolja. Med njenimi najodmevnejšimi igralskimi izkušnjami je prav sodelovanje v seriji Lepotica in pek, ki se predvaja na Planet TV. Gre za komično serijo o slavni manekenki Noi in preprostem peku Amosu, ki jima na poti do skupne sreče stoji mnogo preprek. Tako kot Rotem je tudi Noi svojeglava in na nek način uporniška ženska. Romantična serija se je predvajala tudi v Veliki Britaniji in po njeni zaslugi sta glavna igralca Rotem Sela in Aviv Alush postala tudi eden najbolj prepoznavnih izraelskih TV-parov.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BY-p2gpFjx4/{/instagram}
Petintridesetletna lepotica je mama treh otrok, diplomirana pravnica, za seboj ima kot večina Izraelk tudi triletno služenje vojaškega roka in še blestečo kariero. Ob vsem tem pa je tudi glasna zagovornica človekovih pravic in borka za enakopravnost. Svoja prepričanja javno izraža tudi s pomočjo družbenih omrežij, čeprav vsi njeni sledilci niso navdušeni nad tem, kar zagovarja. Letošnjo pomlad je dvignila veliko prahu z opozorilom na Instagramu: "Kdaj bo kdo iz te vlade sporočil javnosti, da je Izrael država vseh svojih državljanov in da so vsi ljudje enakopravni?" Šlo je za odziv na izjavo izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, da je Izrael judovska država. Politik se je kasneje odzval tudi na igralkin komentar in znova poudaril, da Izrael ni država vseh njenih prebivalcev, ampak po lani sprejetem zakonu nacionalna država Judov. Zgrožena Rotem tudi po tem ni ostala dolžna, še naprej opozarja na zatiranost Arabcev v Izraelu, četudi se kdaj pa kdaj nanjo vsuje plaz kritik. Njena prepričanja javno podpira tudi Gal Gadot, ena njenih najboljših prijateljic z blestečo hollywoodsko kariero.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BeHoQomlEtn/{/instagram}
Rotem je tudi sodnica v izraelskem pevskem resničnostnem šovu "The next star", ob njej pa sedita letošnji izraelski predstavnik za Pesem Evrovizije Kobi Marimi in eden od voditeljev letošnjega izbora v Tel Avivu Assi Azar
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bt0hu0ujxkO/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta