(VIDEO) Avstralka dopustovala na Hrvaškem, ljudem pa sporočila: Nikar ne počnite tega, če nočete 700 evrov kazni

A.L.
23.07.2024 10:20

Isabelle so se v komentarjih oglasili številni sledilci, ki so že obiskali Hrvaško, a tega pravila niso poznali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubrovnik.
Reuters

23-letna Avstralka Isabelle Lakin se je odločila, da del letošnjega poletja preživi na hrvaški obali. Za svojo destinacijo si je izbrala Hvar in Dubrovnik, sledilcem na Tiktoku pa se je od tam oglasila s prav posebnim sporočilom. V posnetku, ki je zbral že več kot 300 tisoč ogledov, turiste opozarja, naj na Hrvaškem in v Italiji naokoli ne hodijo zgolj v kopalkah, piše Jutarnji list.

"Če ne želite dobiti 700 evrov kazni, ne nosite le zgornjega dela bikinija, ko greste s plaže. Vedno imejte oblečeno še nekaj. Ujeli vas bodo, ker nočejo, da turisti to počnejo," je dejala.

@isabellelakinn Theres a “public indecency” fine for not wearing a cover up if you’re in certain populsr European towns like Hvar and Dubrovnik! #europe #traveltips #hvar #sailcroatia ♬ original sound - Isabelle lakinn

Isabelle so se v komentarjih oglasili številni sledilci, ki so že obiskali Hrvaško, a tega pravila niso poznali. "Nisem imela pojma o tem, ko sem lani dopustovala na Hrvaškem. Po mestu sem se sprehajala v bikiniju in krilu. Še dobro, da nisem dobila kazni," je zapisala ena od sledilk, druga pa je v komentarju pojasnila svojo izkušnjo. Kot pravi, je v eni od hrvaških trgovin niso želeli postreči, ker je bila v kopalkah. Oglasil se je turistični vodič in ji pojasnil: "Na Hrvaškem delam kot turistični vodnik. To, kar pravite, je res. V mestih ne smeš nikamor priti v bikiniju ali brez majice."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta