Hrvaška je postala izjemno draga, zato so Srbi odkrili novo počitniško destinacijo, ki za nizke cene ponuja vse

A.L.
13.07.2024 12:56

Letošnje cene poletnih paketov se drastično razlikujejo, ugotavljajo tuji mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tisto, kar v Bolgariji stane približno 300 evrov, je v Črni gori dvakrat dražje, na Hrvaškem pa je cena za isti paket celo trikrat višja. Turisti iz Srbije si zato za poletne destinacije največ izbirajo Grčijo, Črno goro in Egipt, letos pa se je povečalo zanimanje tudi za poletne počitnice v Bolgariji.

"Bolgarija je zadnje leto ena izmed destinacij z izjemno dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo, kar se na našem trgu pozna. Imamo veliko število popotnikov, predvsem iz vzhodne in jugovzhodne Srbije, ki tam počitnikujejo," je za TV Prva povedal direktor Nacionalnega združenja turističnih agencij Srbije Aleksandar Seničić in dodal, da je z dokončanjem avtoceste do Dimitrovgrada vse dobro povezano, potovanje pa je tudi bistveno lažje.

Mnogi turisti kot pomanjkljivost poletnih počitnic v Bolgariji sicer navajajo Črno morje, ki ni idealno za kopanje kot sta denimo Egejsko ali Jadransko morje, a kakovost namestitvenih zmogljivosti in storitev nadomesti to pomanjkljivost, pišejo tuji mediji. Glavna prednost pa je za mnoge turiste predvsem cena.

"Hrvaška je absolutno najdražja, ko govorimo tako o hotelski kot zasebni namestitvi, o tem ni dvoma," je povedal Seničić. Dražje je tudi v Grčiji in Črni gori. "Letos so poletni aranžmaji bistveno dražji kot prejšnja leta, eden glavnih razlogov pa je visoka inflacija. V Grčiji je podražitev nekje do 15 - odstotna, ko govorimo o stanovanjih, medtem ko imamo na Hrvaškem podražitve, ki gredo čez 25 odstotkov," je še pojasnil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta