(VIDEO) Duet Okustični obujata spomine: Mate in Karin sta se novega videospota lotila kar sama

S. B.
02.06.2020 12:00

Mariborska zasedba Okustični, ki jo tvorita Mate Bro in Karin Zemljič, je presenetila s presunljivo skladbo in novim retro videospotom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okustični sta Mate Brodar in Karin Zemljič.
Urša Premik

Po tisti dolgi poti je skladba, ki je polna nostalgije, spominov na čas in prostor, ko je samota dobrodošla. Ko mir pripoveduje o vračanju tja, kjer so uteha in domačnost. Ker ima skladba ima za zasedbo velik pomen in težo, sta se Mate in Karin videospota lotila kar sama, s pomočjo GoPro kamere in digitalnega fotoaparata, s svojim strokovnim znanjem pa jima je pomagal tudi Filip Gornik. Svoje poslušalce z nežnimi posnetki in nalezljivo melodijo opominjata, da ima vsak od nas svoj dom, korenine iz katerih raste, svoje zatočišče. In po tisti dolgi poti se je tu in tam potrebno odpraviti, da se (spet) najdemo. 
"S Karin sva za lokacijo snemanja izbirala takšne kraje, kamor se največkrat gre iskat to, o čemer poje pesem - uteho in ramo, ki ti je včasih pogovor ali razumevanje sočloveka ne more dati. Seveda je to narava in zato sva obiskala nekaj bolj ali manj skritih kotičkov, ki jih v okolici Maribora ne manjka," nam je o nastanku spota zaupal Mate. 
Konec lanskega leta je zasedba navdušila s skladbo Enkratna, neponovljiva, kmalu za tem pa je izšla tudi istoimenska zgoščenka, na kateri sta moči združila z izjemno vokalistko Jadranko Juras. 
{embed_youtube}https://youtu.be/oWO96c4TIHg{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta