(VIDEO) Rekordna starost: Ne samo, da je Bobi najstarejši živeči pes, je tudi najstarejši pes vseh časov

Gr.G.
02.02.2023 12:48

Bobi je pasme alentejski planinski pes, torej pes čuvaj drobnice, pričakovana življenjska doba te pasme pa je 12 do 14 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Čivava iz ameriške zvezne države Ohio ni bila dolgo najstarejši živeči pes. 19. januarja letos je Guinnessova knjiga rekordov na uradni spletni strani objavila, da je s starostjo 23 let in 7 dni (na dan 7. decembra 2022), čivava Spike najstarejši živeči pes. Kužka je njegova lastnica Rita Kimball našla na parkirišču v kraju Camden, ko je bil star že deset let. 

2. februarja letos pa Guinnessova knjiga rekordov objavila nov rekord, ki precej prekaša prej omenjeno pasjo starost. Bobi iz Portugalske je bistveno starejši, saj se je dokazano skotil 11. maja 1992. Na dan 1. februarja 2023 je bil torej star 30 let in 266 dni, pri čemer je vse življenje preživel z družino Costa na Portugalskem. 

Bobi je pasme alentejski planinski pes, torej pes čuvaj drobnice, pričakovana življenjska doba te pasme pa je 12 do 14 let. Omenjeni kuža je tudi presegel rekord najstarejšega psa vseh časov, ki ga je pred skoraj stoletjem postavil Bluey, ki je živel od 1910 do 1939 in je dosegel starost 29 let in 5 mesecev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta