(VIDEO) Škandal na stadionih: Gledalkam pred vstopom na tekme afriškega prvenstva pretipajo oprsje

A.L.
24.01.2024 12:18

Posnetek, ki ga je delila tudi španska Marca, je takoj po objavi naletel na burne odzive.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Navijači Gane
Reuters

Glavna tema na afriški celini je v tem trenutku nogomet. Slonokoščena obala namreč gosti afriško nogometno prvenstvo, tekmovanje, ki je do zdaj prineslo dober nogomet, nekaj hujših poškodb in kakšno presenečenje. Poleg nogometa pa je pozornost tujih medijev pritegnila tudi nenavadna poteza organizatorjev.

V javnosti se je pojavil posnetek, ki prikazuje nesprejemljivo plat organizacije prvenstva. Na vhodu na stadione, kjer potekajo tekme, varnostne službe pregledujejo ženske na način, da jim pretipajo celotno oprsje.

Na posnetku, ki ga je objavil novinar Osasu Obayiuwana, nekdanji član Fife in odgovoren za afriški nogomet pri Al Jazeeri, vidimo policistko, ki ob vstopu na stadion na svojevrsten način pregleduje ženske. Posnetek, ki ga je delila tudi španska Marca, je takoj po objavi naletel na burne odzive, ki so se kasneje, po ugotovitvi, da gledalce pregleduje ženska, sicer nekoliko umirili.

A mediji kljub temu opozarjajo, da obstajajo drugačni načini za opravljanje nadzora nad gledalci, navsezadnje jih redno videvamo tudi na naših stadionih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta