Marko Alvir ni izginil: Nekdanji član Maribora nam je v Kidričevem pojasnil, zakaj je bil pogrešan

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.01.2024 16:52

Pred nekaj dnevi s(m)o mediji v Sloveniji, na Hrvaškem in Češkem poročali, da je Marko Alvir, nekdanjega nogometaš Maribora in Domžal, pogrešan. Danes smo z njim govorili v Kidričevem po tekmi Aluminija z zagrebškim Rudešem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Alvir trenira z Rudešom.
Andrej Petelinšek

Pred dobrim tednom smo objavili vest, da je bil hrvaški zvezni nogometaš Marko Alvir uvrščen na seznam izginulih oseb na Hrvaškem. V spletni evidenci izginulih oseb s Hrvaške je pisalo, da je Zagrebčan pogrešan od 21. oktobra lani, nazadnje pa so ga videli na Svetem Duhu v hrvaški prestolnici.

Na Hrvaškem pogrešan nekdanji član vijoličastih

Na omenjenem seznamu Alvirja ni več. Na današnji pripravljalni tekmi med Aluminijem in Rudešem pa smo presenečeno ugotovili, da je eden od nogometašev v modrem dresu hrvaškega prvoligaša prav nekdanji član Maribora in Domžal. Rudeš je v Kidričevem danes odigral dve pripravljalni tekmi. Najprej so se Zagrebčani pomerili z Brinjem iz Grosuplja, tekma se je končala z 2:2, popoldne pa je bil Rudeš s 3:2 boljši od Aluminija. Donedavno pogrešani 29-letni Alvir je na prvi tekmi dosegel gol za klub iz Zagreba.

Spomnimo, Alvir je bil nazadnje član češkega prvoligaša Viktorie Plzen, s katerim je pogodbo prekinil julija lani. V pretekli sezoni ni odigral niti ene tekme, od julija je bil brez kluba. Zadnji nastop je tako vpisal za vijoličaste, 22. maja v Murski Soboti, ko so Mariborčani slavili 16. naslov državnih prvakov. V sezoni 2021/22 je za Maribor igral na 35 tekmah in dosegel tri gole ter prispeval osem asistenc. 

Nekdanjega člana mlajših selekcij hrvaške reprezentance, ki je bil še za praško Slavio, Češke Budejovice in Pribram, smo v Kidričevem ustavili za kratek pogovor. "Imel sem prometno nesrečo in potreboval sem zdravniško pomoč, šel sem na šivanje. Iz nekega razloga, še zdaj ne vem zakaj, me je nekdo iz urgence prijavil kot pogrešano osebo. Nastala je cela zbrka," nam je pojasnil Alvir. "Počutim se dobro. Sem v Zagrebu, redno treniram, trenutno se pripravljam z Rudešem. Videli bomo, kakšna bo situacija v prihodnje. Želim igrati v prvi hrvaški ligi. Mislim, da sem dovolj kvaliteten igralec in da sem pripravljen za ta nivo," je še dodal vezist.

Andrej Petelinšek

Kaj se je z Alvirjem dogajalo po odhodu iz Maribora poleti 2022? "Takrat sem imel veliko ponudb, toda ni prišlo do realizacije kakšnega dogovora. Sledili so neki problemi ... Zdaj je vse v redu, dobro se počutim. Trenutno se posvečam dobri pripravi. Mislim, da bom že v drugi polovici sezone in v naslednji sezoni znova tam, kjer sem že bil," je odgovoril član zadnje šampionske zasedbe vijoličastih.

Pogodbe z Rudešem Alvir še ni podpisal, a verjame, da se bo to kmalu zgodilo. Videti je, da trenutno še ni najbolje fizično pripravljen, a poudarja, da se na igrišču počuti vse bolje. "Danes sem dosegel gol, kar je dober znak. Verjamem, da bo kmalu vse v najlepšem redu," je zaključil Hrvat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta