(VIDEO) To je edini kraj na svetu, ki ima kljub pandemiji koronavirusa več turistov kot kadarkoli prej

A.L.
12.11.2020 13:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pandemija koronavirusa je negativno vplivala na številne panoge, med njimi tudi turizem. Hoteli, restavracije, letalske družbe po vsem svetu poskušajo preživeti, nekateri so morali razglasili celo bankrot. A vendarle obstaja kraj, kjer je trenutno več turistov kot kadarkoli prej, piše CNN. Gre za otočje Chatham na Novi Zelandiji. 

V običajnem letu bi otočje na sezono privabilo okoli 2000 turistov. A letos je drugače. Okoli 700 lokalnih prebivalcev tam srečuje številne turiste. Otočje je od Nove Zelandije močno odmaknjeno, a zdi se, da je velika razdalja v teh časih postala prednost. Ob odhodu na enega od tamkajšnjih otokov imajo prebivalci Nove Zelandije občutek, da so se odpravili na dolgo pot, medtem ko so dejansko ostali v svoji državi. Po vrnitvi domov jim ni treba v samoizolacijo, kar bi morali narediti, če bi potovali v tujino. A četudi je življenje na otoku nekoliko dražje, številne to ne moti, tja prihajajo predvsem starejši turisti.

Jackie Gurden, ki se spozna na turizem otočja Chatham, ocenjuje, da je na otokih okoli 150 postelj, namenjenih turistom. Večina turističnih nastanitev je v zasebni lasti, kampiranje je tam prepovedano. Težava je lahko tudi prevoz, na otočje vozi namreč le ena letalska družba, ki ima le nekaj letov na teden. 

Profimedia

Turistična sezona tam običajno traja približno od novembra do marca, ko je na južni polobli poletje. Zdaj so nastanitve rezervirane do junija 2021. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta