V krvavem boju za gol boljši Celjani, Trebanjci obtičali v četrtfinalu pokala Slovenije

Bojan Bauman Bojan Bauman
23.03.2022 21:34

Rokometaši Trima ne bodo videli finalnih bojev v pokalu. Po kvalitetni predstavi so srečo v nadaljevanju zaželeli Celjanom, ki so bili boljši s 24:23

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tim Cokan je bil ključni igralec v celjski vrsti.
Sherpa

Žreb je določil, da ena od dveh najboljših rokometnih ekip v državnem prvenstvu ne bo videla zaključnega pokalnega turnirja. Že v četrtfinalu sta se nocoj v Trebnjem pomerila domači Trimo in Celje Pivovarna Laško, sicer najbolj trofejna ekipa. Obe ekipi sta v državnem prvenstvu še neporaženi, tudi prvo medsebojno srečanje se je v Celju končalo brez zmagovalca (23:23). Tokrat je bilo drugače. V pokalu je na sporedu ena sama tekma in eno moštvo mora izpasti.

Rokometaši Trima so bili prepričani, da bo njihov trener Uroš Zorman, ki je pred kratkim prevzel tudi slovensko reprezentanco, pripravil dovolj dobro taktiko za uspeh. Med taktičnimi potezami omenimo, da sicer prvega organizatorja igre njegove ekipe, Makedonca Toša Ončeva, ni bilo niti v uradnem zapisniku. Na klopi se je pojavil šele dvanajst minut pred koncem tekme. V igro je vstopil pri vodstvu Trima z 22:20. Verjetno je bil predviden kot presenečenje, a ni bistveno pripomogel k razpletu. Ko so Celjani izenačili na 23, je zadišalo je po podaljšku, a so 15 sekund pred koncem tekmo rešili, ko je sedemmetrovko zadel Tim Cokan. Za zmago s 24:23.

V Trebnjem, mestu z manj kot 4000 prebivalci (v celjsko dvorano Zlatorog bi šli torej vsi, pa bi še ostalo precej sedežev praznih), so ob pomembnem dogodku pripravili manjši športni praznik. Vseh 700 mest na tribuni so dobro zapolnili navijači. Na terenu so veščine ob glasbeni spremljavi kazale mažoretke, seniorje pa so na igrišče pospremili najmlajši rokometaši, podmladek. V telovadnici osnovne šole so svoj prostor kar ob avt liniji dobili predstavniki lokalnih sponzorjev. Pomembni so, saj brez denarja ne bi bilo zgodbe o Trimu, ki ima ambicije po naslovu državnih prvakov in je že lani uspešno nastopal v Evropi.

Svojo računico so imeli tudi Celjani, a so bili v prvih minutah tekme v podrejenem položaju. Predvsem v napadu jim ni uspelo resneje ogroziti nekoč celjskega vratarja Aljoše Čudiča, danes člana Trima. Trebnje je povedlo s 3:0, trije zaporedni goli Cokana pa so goste vrnili v igro. Krilni napadalec je bil izredno razpoložen in je že v prvem polčasu dosegel osem zadetkov, na tekmi pa dvanajst. Nadaljevanje je prineslo trdo tekmo, ko so batine padale na obeh straneh in na vseh položajih. Napadalcev to ni zaustavilo; Celjani so v 15. minuti prvič izenačili na 7, ko je bil iz protinapada po prvi uspešni obrambi Nebojše Bojića uspešen Tilen Kodrin. Kar dve sedemmetrovki je ubranil celjski vratar Gal Gaberšek. Ko mu je uspelo drugič, ga je Vid Miklavec zadel v glavo in za to že v 18. minuti prejel rdeči karton.

Zaiskrilo se je, ko je v 29. minuti med uspešnim prodorom Trebanjec Marko Kotar dobil udarec Matica Suholežnika v obraz in obležal okrvavljen. Po tekmi je bil organizator igre Trima potrt. Bolj kot udarec pa ga je skelel poraz: "Žal nam je nekaj zmanjkalo in to pred našo izredno publiko, ki je bila naš sedmi igralec. Šport je tak, da nam niti prednost s 23:20 nekaj minut pred koncem ni pomagala. Naredili smo preveč napak, nismo bili dovolj zbrani. Popustila nam je koncentracija, a zdaj je treba gledati v prihodnost." Tudi Suholežniku sta sodnika pokazala neposredni rdeči karton.

Polčas so dobili domačini z golom prednosti in tudi nadaljevanje je prineslo pobudo domačinov, ki so v 41. minuti vodili z dvema goloma (19:17). Razigral se je Mihajlo Radojković, uspešne obrambe je nabiral Čudič. Pa vodstvo spet ni trajalo, Tadej Mazej je s svojim prvim golom Celjane vrnil v igro in bitka na igrišču se je nadaljevala vse do 15 sekund pred koncem, ko je tekmo odločil Cokan. Se mu je zatresla roka pred odločilnim trenutkom? "Ne kaj veliko. Pohvalil pa bi celo ekipo, da smo vzdržali. Začeli smo v krču in tudi v zadnjih minutah smo zaostajali. Igrati pred polnimi in glasnimi tribunami je bil vrhunski užitek in publika nas je na koncu ponesla," je komentiral Tim Cokan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta