Apple znova buri avtomobilsko industrijo

Janez Kovačič
08.01.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Apple

Potem ko so govorice o vstopu tehnološkega giganta Apple v tekmo za razvoj samovozečih avtomobilov skoraj že povsem potihnile, so se ponovno pojavile napovedi o vstopu te ameriške družbe na avtomobilski trg prihodnosti. To naj bi se zgodilo v naslednjih dveh letih. Glede na komentarje največjih imen avtomobilske industrije je mogoče sklepati, da gre tokrat zares.

Prvi mož nemškega koncerna Volkswagen Herbert Diess je namreč v povezavi s tem dejal, da v Applu vidi veliko resnejšega tekmeca kot pa denimo v uveljavljenih imenih, kakršna je Toyota. V intervjuju je Diess še povedal, da je moč Appla predvsem v količini kapitala in znanja, ki ga ima gigant na področju sodobne tehnologije. Sive lase pa mu poleg Appla povzroča tudi Tesla, ki v Nemčiji pospešeno gradi svojo prvo evropsko tovarno. Tako bodo Američani Volkswagnu poskušali speljati kupce, inženirje in druge poklicne profile. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta