Prodaja tesel: Hvala, koronavirus!

Janez Kovačič Janez Kovačič
31.08.2020 13:00

Tesla, tovarna, ki je dobila ime po Nikoli Tesli, človeku, ki si ga zadnja desetletja zagrizeno lastita dve nekdanji republiki naše nekdanje države, je dokaz, da ni vse v dobrih načrtih in genijih, pač pa je marsikaj odvisno od sreče - in borze. In tega je bilo predvsem v zadnjem letu ali zadnjega pol leta kar precej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla

Tesla, ustanovljena 2003, s svojim roadsterjem nekakšen pionir sodobnega električnega pogona in hkrati začetnica novodobne avtomobilske elektrifikacije, si lahko reče, da je prišla pandemija kot naročena. Prodaja tesel je bila že ves ta čas orientirana predvsem na splet. V času koronavirusa se je to izkazalo za zadetek v črno, pri čemer je povsem nepomembno, ali je bilo to naključje ali dolgoročna strategija. To je pripomoglo tudi k temu, da je Tesla v zadnjem letošnjem četrtletju beležila dobiček oziroma že četrtič zapored. To je bilo nekaj, kar si je verjetno težko predstavljal in seveda močno želel tudi Elon Musk, ustanovitelj in največji lastnik Tesle. Ves čas svojega obstoja se je tovarna spopadala ne le s tehnološkimi in proizvodnimi zadregami, pač pa predvsem finančnimi. Tovarni iz kalifornijskega Palo Alta je šlo na roko tudi dejstvo, značilno predvsem za Evropo, da se je v zadnjih mesecih skokovito povečala prodaja prav električnih avtomobilov, ki je presegla celo kitajsko. Skratka, po nekakšnem čudnem naključju, na katerega Tesla ni imela nobenega vpliva in ga seveda tudi ni mogla predvideti, se je izstrelila v orbito zelo zelo redkih avtomobilskih hiš, ki lahko rečejo - hvala, koronavirus!
Ker je Tesla po nastanku, lastništvu in tudi sicer ameriška (mišljene so seveda ZDA), se je rodila tudi tipično ameriška zgodba: borza je tovarno povzdignila na raven največjih izdelovalcev avtomobilov. Pred časom je njena kapitalizacijska vrednost prekosilo celo Toyotino, ki v današnjem svetu avtomobilizma tudi zaradi svoje okoljske (hibridne) naravnanosti šteje veliko ali največ. Po tej strani so za Teslo, ki je lani proizvedla nekako 20-krat manj avtov kot japonska hiša, zaostali tudi ameriški "trije veliki", Elon Musk pa se je prerinil na seznam tistih, katerih premoženje je preseglo 100 milijard dolarjev! To bi se v Evropi in tudi drugje zelo težko zgodilo, pa čeprav na oni strani pravijo, da "Tesla prodaja prihodnost, drugi preteklost". Lepo, ampak ni še pozabljeno, kako se je marsikaj, kar so na oni strani Atlantika nekritično povzdignili do neba, v trenutku sesulo v prah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.