Prvi C4 na obisku v Sloveniji

Vinko Kernc Vinko Kernc
17.12.2020 06:00
Po krajšem premoru, C4 druge generacije so prenehali izdelovati pred dvema letoma, novo generacijo počasi pripravljajo za prihod na naš trg.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Citroën C4: zvrnjeni V kot svetlobni podpis spredaj in zadaj Foto: Vinko KERNC
Vinko Kernc

Vemo že nekaj časa: prvi C4 iz leta 1928 je imel štirico za število valjev v motorju, pravi predhodnik novodobnega C4 pa je bil priljubljeni ami iz leta 1961.

Notranjost je nova, a prepoznavno citroënovska. Posebnosti sta predal in nosilec za tablico pred sovoznikom. Foto: Vinko KERNC
Vinko Kernc

Tretja generacija C4 tradicionalno, a v še večji meri stavi na udobje, ki mu pri Citroënu že nekaj časa rečejo advanced comfort, torej napredno udobje. V ta sklop pri njih ne sodijo le podvozje (patentirani hidravlični omejevalniki gibov), sedeži in zvočno udobje, pač pa tudi preprostost uporabe, povezljivost, odlagalna mesta, notranja svetlost in prostornost.

Električnemu C4 pravijo ëC4. Foto: Vinko KERNC
Vinko Kernc

Novi C4, ki se spogleduje tudi s križanci, bo na voljo s tremi bencinskimi motorji (73, 96 in 114 kW), z dvema dizelskima (81 in 96 kW) in prvič tudi z električnim motorjem moči 100 kilovatov. V Sloveniji bo prodaja stekla predvidoma konec januarja 2021, takrat pa bodo znane tudi cene. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta