Po štirih letih na trgu so pri Citroënu pomladili mali in priljubljeni C3

Vinko Kernc Vinko Kernc
17.10.2020 05:00

Dobil je vidno drugačen obraz: serijska žarometa LED, vzdolžne kromaste letve v obliki zvrnjene črke V, drugačen odbijač pa tudi drugačna platišča in spremenjen airbump.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Citroën C3: zadnja leta najbolje prodajan model te znamke na našem trgu.
Vinko Kernc

Hkrati želi postati C3 še bolj barvno živahen in izviren: zdaj je na voljo kar 97 barvnih kombinacij zunanjosti. Zasluga za to gre sedmim barvam karoserije (od teh dve novi), štirim dodatnim dekorativnim barvnim paketom (od teh eden nov), štirim kontrastnim barvam strehe (od teh ena nova) in trem dekorativnim nalepkam za osrednji del strehe, česar doslej niso ponujali.

Vinko Kernc

Notranjosti so namenili dva nova barvna paketa in izboljšali sedeže, asistenčnim sistemom pa so dodali možnost parkirnih pripomočkov zadaj in spredaj. Pri motorjih ni sprememb, tako da ostajajo enaki (bencinski z 61 in 81 kW, dizelski s 75 kW), zmogljivejši bencinski motor pa bo kmalu na voljo tudi s samodejnim menjalnikom. Najcenejši C3 je puretech 83 feel (13.210 evrov), najcenejši zmogljivejši bencinski je puretech 110 feel (16.490 evrov), najcenejši dizel pa stane 16.010 evrov. Slovencem sta bila doslej najljubša osnovni bencinski motor (87 %) in izvedba s kontrastno barv strehe (72 %). 

Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta