(TEST) Suzuki SX4: pravi športni terenec

Janez Kovačič Janez Kovačič
20.06.2020 02:20

SX4 ima marsikaj, kar ga naredi veliko bolj terensko uporabnega in zmogljivega v primerjavi s številnimi konkurenti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
SX4 je eden številnih športnih terencev, ki jemljejo kupce v tako rekoč vseh razredih, pri čemer za ta avto velja, da bi lahko bil brez pridevnika športni.
Vinko Kernc

Pri športnih terencih in križancih (kar je bolj ali manj enako), ki lomastijo po tako rekoč vseh evropskih trgih in neusmiljeno jemljejo v skoraj vseh razredih, ne veš čisto točno, kaj se je najprej pojavilo: ali njihova raznolika ponudba ali povpraševanje kupcev. Za japonski Suzuki, ki ima s temi avtomobili veliko izkušenj še iz časov, ko še niso bili športni, pač pa »le« terenci, je to verjetno nepomembno vprašanje.

Od zunaj se ne vidi, da ima ta suzuki priklopljiv štirikolesni pogon, štiri vozne programe in za povrh zaporo sredinskega diferenciala. Pomeni, da mu nekaj resnejše terenske preiskušnje ne bi smele povzročati (pre)velikih težav, kar seveda za številne konkurente ne velja.
Vinko Kernc
Notranjost je precej zadržana, kakšnega posebnega razkošja ni, čeprav gre za najvišjo raven opreme. Na nekdanje čase spominja »palčka« za uravnavanja potovalnega računalnika.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Prtljažnik je prej skromen kot ne, vendar ne tako liliputanski, da SX4 ne bi zmogel biti tudi družinski.
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta