(TEST) Toyota C-HR: Dinamični hibrid

Janez Kovačič Janez Kovačič
23.05.2020 05:00

Toyotin športni terenec je ob drugem dobil nov, zmogljivejši bencinsko-električni pogonski sklop, ki prinese občutno več živahnosti, toda načeloma ostaja hibrid.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rahla, pravzaprav prefinjena prenova CH-R-a je prvi hip verjetno opazna zgolj poznavalcem, dvobarvna karoserijska obleka zagotavlja opazno odzivnost slovenske avtomobilske publike.
Vinko Kernc

Ko je z vrha slišati "nič več dolgočasnih avtomobilov", je nujna pozornost. Pravzaprav to pomeni priznanje, da so bili doslej njihovi avtomobili dolgočasni. Če bi to prihajalo iz avtomobilske hiše, ki je skoraj ni na avtomobilskem zemljevidu, bi to lahko bil zgolj utrinek, verjeten ali ne. Ko to reče prvi med prvimi japonske Toyote, je to skoraj revolucija. In recimo, da je bil CH-R, rojen pred slabimi štirimi leti, prav v oblikovnem pogledu velik zasuk. Skoraj revolucija.

Notranjost ostaja bolj ali manj enaka: velik in čez armaturo štrleč multifunkcijski zaslon, dobra prednja sedeža, slaba preglednost nazaj.
Vinko Kernc
Sedenje zadaj je kar presenetljivo zadovoljivo - dovolj prostora za glave in tudi kolena ob višinski in kilogramski običajnosti.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Podrta zadnja sedežna klop ustvari povsem ravno dno, je pa prtljažnik zaradi zmogljivejše baterije izgubil nekaj litrov prostornine.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta