1. obletnica razglasitve svetovnega dneva čebel

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.05.2019 11:36

Pri HOFERju se zavedajo svoje odgovornosti do ljudi in okolja, zato v okviru iniciative Danes za jutri pripravljajo številne družbeno odgovorne projekte. V pomoč čebelam in tistim, ki se trudijo za njihovo ohranitev, so zasnovali trajnostni projekt Skrbimo za medeno prihodnost. 20. maja, ko obeležujemo 1. obletnico razglasitve svetovnega dneva čebel, se čebelam še dodatno priklonijo s številnimi sodelovanji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
HOFER arhiv

V mesecu maju praznujejo čebele

Čebele so naše najmanjše dobaviteljice in partnerice, ki nam zagotavljajo raznoliko in zdravo hrano, saj oprašijo 80 % vseh rastlin in kar 90 % sadnih dreves. Zaradi človekovega neodgovornega ravnanja z okoljem so male opraševalke vsak dan bolj ogrožene. Pri HOFERju zato v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in drugimi partnerji, skozi celo leto skrbijo za ohranitev malih neumornih nabiralk medu, svoja prizadevanja pa še dodatno okrepijo v mesecu maju, ko obeležujemo svetovni dan čebel.

HOFER arhiv

Ste vedeli?

- V Sloveniji poznamo okoli 550 vrst čebel, najbolj znana je domača kranjska čebela ali pogovorno kranjska sivka, ki je edina medonosna.
- V letu 2018 so čebele iz HOFERjevega čebelnjaka pridelale 50 kg gozdnega medu, 40 kg cvetličnega medu, nagrajenega z bronastim AGRA priznanjem za kakovost, ter 3 kg cvetnega prahu. Omenjena letina bo služila kot majhna pozornost ob izbranih dogodkih podjetja.
- Za lepšo prihodnost čebel lahko poskrbimo s sajenjem medovitih rastlin.
- Čebelja družina je tako velika kot majhno mesto. V njej živi od 30.000 do 60.000 čebel.
- Brez čebel ne bi bilo toliko različnih vrst sadja in zelenjave ter tako lepih barv na travniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.