7 sejmov, 1 vstopnica - Pomladni sejmi v Celju letos bogatejši še za enega

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
27.02.2020 10:49

Pomlad se bliža s svetlobno hitrostjo, z njo pa se prebujajo tudi pomladni sejmi na Celjskem sejmišču - sejem zdravega načina življenja Altermed, sejem Poroka in Flora, tradicionalno srečanje čebelarjev ApiSlovenija, Festival kave Slovenija in festival hrane in pijače – Kulinart. Letos pa se bo tradicionalnemu šestorčku pridružil popolnoma nov sejem Svet ribolova, kjer se bo našlo vse za športni ribolov. Celjski sejem bo zato med 13. In 15. marcem 2020 center pisanega pomladnega dogajanja za vsak okus.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Celjsko sejmišče se vsako leto v marcu na tridnevnem srečanju posveti šestim pomembnim in zanimivim tematikam, ki vedno znova privabljajo veliko število raznovrstnih obiskovalcev. Lani jih je v tem času sejmišče obiskalo več kot 21 tisoč.

15. Altermed – Telo v harmoniji

Diskurz o zdravem načinu življenja je v današnjih časih izredno pomemben. Še posebej z vidika alternativnih rešitev, ki so do telesa in do okolja bolj prijazne. Razstavni program sejma tako zajema najrazličnejša področja, ki lahko pripomorejo k boljšemu počutju in bolj zdravemu telesu.

Arhiv Naročnika

25. Flora – vse za vrt, dom in okolico

Sejem Flora dvorano celjskega sejmišča vsako leto spremeni v ogromen vrtni center, kjer obiskovalci najdejo vse za vrt, dom in okolico. Poleg bogatega razstavnega programa, ki obsega vse od naprav kot so kosilnice, razna semena in sadike, vrtno pohištvo in pripomočke ter rastline, do bazenov, savn, ribnikov in gnojil, v času sejma potekajo tudi brezplačne strokovne delavnice in izobraževanja o različnih področjih vrtnarjenja.

Arhiv Naročnika

19. Poroka – vse za »last minute« poroko

Na sejmu Poroka lahko pari najdejo popolnoma vse za popolno poroko – od poročnega vabila do poročnega potovanja. Letos bo sejem poskusil obiskovalcem omogočiti, da tudi v zadnjem trenutku pred poroko najdejo vse kar še potrebujejo. Vsakoletno se namreč predstavljajo ponudniki poročnih in slavnostnih oblek z Outlet popusti, ponudniki prstanov in nakita z izbranimi cenami, ponudniki za poroko na prostem, DJ-i, glasbene skupine, animatorji, organizatorji porok in izbrane poročne lokacije ter gostinska ponudba. Sejem je tako namenjen vsem, ki se imajo v bližnji prihodnosti namen poročiti ali pa tistim, ki prihajajo zgolj obujat spomine, poteka pa samo čez vikend, torej 14. in 15. marca.

Arhiv Naročnika

43. ApiSlovenija – tradicionalno mednarodno srečanje čebelarjev

Pomlad je za čebele ključnega pomena, te pa so ključnega pomena za človeka. Zato čebelam že 43. leto zapored v pomladi pripada sejem in tradicionalno mednarodno srečanje čebelarjev ApiSlovenija. Ta tradicionalno poteka že več kot 40 let in čebelarska javnost ga je popolnoma posvojila. Vsakoletno se zbere več kot 75 razstavljavcev s čebelarsko opremo in pripomočki, spremlja pa ga tudi bogat strokovni program z znanimi predavatelji, ki se ga vsako leto udeležijo tako manjši kot večji čebelarji in ljubitelji medenih izdelkov. Letos bosta predavali kar dve veliki imeni v čebelarski sferi -  ga. Fani Hatjina, ki je "prvo ime" svetovne čebelarske organizacije s področja zdravja čebel, in dr. Stefan Mandl, ki je eden največjih ekoloških čebelarjev v Evropi. Srečanje poteka samo čez vikend, torej 14. in 15. marca.

Arhiv Naročnika

5. Festival kave Slovenija – velika kavarna kave in priložnosti

Festival kave Slovenija je dogodek, ki je hkrati namenjen ljubiteljem kave in tistim, ki se z njo profesionalno ukvarjajo. Predstavlja priložnosti za poslovna sodelovanja, kakor tudi zgolj za prijeten pogovor ob kavi. Vsako leto se predstavijo proizvajalci in ponudniki kave, opreme in tehnologij za predelavo kave, ponudniki kavnih avtomatov, kavarne, bari, trgovine s kavo in še vsi drugi, ki so na kakršnikoli način povezani z njo. Predstavljajo se predvsem velike blagovne znamke, letos kot novost pa se bo izvedla skupna predstavitev ponudnikov Specialty kave kot so Bani Beans, Hikofi, Iconic, Mariposa, Stow in Tovarna kave. Dvorana Celjskega sejma bo tako za tri dni zopet postala velika kavarna, kjer lahko obiskovalci degustirajo celo paleto raznovrstnih kav in se o njih poučijo.

Arhiv Naročnika

5. Kulinart – ljubezen gre skozi želodec

Kakor v življenju ne sme manjkati dobre hrane, tudi na pomladnih sejmih ne sme manjkati Kulinart – festival hrane in pijače. Ta se vsakoletno nudi kulinarične dobrote, pivske užitke in predstavi restavracije ter opremo za tiste, ki umetnost hranjenja prakticirajo tudi doma. Predstavljajo se ponudniki kulinaričnih dobrot iz slovenskih regij, ponudniki domače, lokalno pridelane hrane in pijače, proizvajalci in trgovci večjih znamk živilske industrije ter mnogi drugi. Zagotovljeno pa je to, da nihče po sejmu ne ostane lačen ali žejen.

Arhiv Naročnika

1. Svet ribolova – vse za športni ribolov

Največja novost letošnjih pomladnih sejmov pa je zagotovo sejem Svet Ribolova. Obiskovalci bodo na prvem sejmu lahko videli novosti s področja pripomočkov, spretnosti, znanj, izkušenj in športnih užitkov. Razstavni program sejma tako obsega ponudbo opreme in pribora za sladkovodni in morski ribolov, oblačila in obutev za ribolov, ribolovni turizem, strokovno literaturo na področju ribolova in rabljeno ribiško opremo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.