(AFERA VELOV) Svet agencije za varnost prometa predlaga razrešitev direktorja

STA, DR
23.05.2019 14:52

Svet agencije za varnost prometa (AVP) je ministrstvu za infrastrukturo predlagal razrešitev direktorja Igorja Velova. Predlagali so tudi že, koga naj vlada imenuje za vršilko dolžnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Velov
Andrej Petelinsek

Predsednik sveta AVP Jure Prestor je povedal, da je svet na izredni seji obravnaval poškodbe na službenem vozilu, ki ga ima v stalni uporabi Velov. Slednji svetu ni podal ustreznih pojasnil v zvezi s poškodobami, oziroma je v enem stavku sporočil, da z njegovim ravnanjem ni bilo nič narobe, je pojasnil Prestor. Nato pa dodal, da je zaradi tega svet soglasno ugotovil, da takšno ravnanje direktorja močno škodi ugledu agencije. Zato so člani sveta odločili, da ministrsvu za infrastrukturo podajo predlog za za predčasno razrešitev Velova s tega položaja. Pred sprejetjem predloga za razrešitev direktorja so se posvetovali tudi s pravno službo. 
Hkrati bodo ministrstvu predlagali, da vlada za vršilko dolžnosti imenuje Vesno Marinko. Ta ima po Prestorjevih besedah več kot 20 let izkušenj na omenjenem področju.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta