AKCIJA: Ponovno skupaj za materinske domove

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
28.02.2019 16:01

Večer v sodelovanju s Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, že drugo leto marca organizira akcijo zbiranja denarja za materinske domove.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Marca sta dva praznika, ki sta posvečena ženskam: najprej dan žena in potem še materinski dan, zaradi katerih je več pozornosti posvečeno ženskam in mamam. In tudi materinskim domovom, v katerih najdejo zatočišče in pomoč tiste, ki se znajdejo v veliki stiski zaradi nasilja v družini ali ekonomskih in drugih razlogov. Prav v marec smo pri Večeru zato tudi letos uvrstili akcijo zbiranja denarja za materinske domove v Sloveniji.
Lani smo jo skupaj s Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, organizirali prvič in veseli smo bili dobrega odziva posameznikov in podjetij, ki so prispevali ne le finančna sredstva, ampak tudi igrače in pripomočke za vsakdanje potrebe - od higienskih potrebščin do prehranskih artiklov in gospodinjskih pripomočkov. Verjamemo, da bomo za ženske in otroke, ki jim materinski domovi nudijo začasen dom in varen pristan, stopili skupaj tudi letos. Čeprav delovanje materinskih domov financirajo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (to bo letos za sofinanciranje namenilo okoli 810 tisoč evrov, in sicer za stroške dela zaposlenih in stroške materiala in storitev) ter nekatere lokalne skupnosti, prispevki donatorjev ženskam in mamicam z otroki polepšajo in močno olajšajo vsakdan in jim narišejo na obraze širok nasmeh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta