Aleksandra Pivec: Tudi koronavirus sili k večji samooskrbi

(kod)
11.03.2020 17:36

Dosedanja ministrica za kmetijstsvo Aleksandra Pivec, ki hkrati kandidira za ta položaj tudi v vladi Janeza Janše, je od odbora za kmetijstvo dobila zeleno luč za imenovanje. Podprlo jo je enajst poslancev, pet jih je bilo proti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kandidatko za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec je na današnji predstavitvi pred odborom DZ za kmetijstvo podprlo 11 poslancev, pet jih je bilo proti.
Robert Balen

Kot ministrica za kmetijstvo v novi vladi želi nadaljevati dosedanje delo, izhaja iz njene predstavitve pred odborom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vztrajati namerava pri predlogih treh zakonov za spremembe zemljiške politike, ker je to področje, ki se ga 20 let nihče ni lotil. Prepričana je, da bo mogoče sprejeti kompromis, ki bo sprejemljiv tako za družinske kmetije kot podjetja. Kot problem je izpostavila izrazito nizko produktivnost na kmetijah in prav tako izrazito nizko neto dodano vrednost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta