Aleš Hojs o koncertu Thompsona: Sam nisem bil vpleten v postopke o zavrnitvi odločbe

M.R.
07.06.2020 20:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs si želi, da bi odločbo notranjega ministrstva tudi javno objavili.
Robert Balen

Notranji minister Aleš Hojs je nocoj na TV Slovenija komentiral odločitev ministrstva, da se koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona dopusti, dejal, da sam za to sploh ni vedel, saj da v te postopke ni bil vpleten in jih ni spremljal. 
Povedal je, da ga je ta odločitev presenetila in da se je nato pozanimal, kako je do nje prišlo.
"Naša administracija, ki je na tem delala, torej tisti, ki imajo pooblastila, mi je zelo lepo razložila, zakaj je bilo pravzaprav potrebno to odločbo o prepovedi zavreči. Gre enostavno za odločbo ali pa sklep upravnega sodišča, za odločbo oz. sklep evropskega sodišča za človekove pravice, kjer je seveda jasno povedano, da je potrebno v tem primeru sklepati neke indice ali verjetnost, da bi lahko prišlo do kaznivega dejanja ali pa pozivanja kaznivega dejanja. Tega na žalost v tem primeru ni bilo moč ugotoviti. Kot je sodišče jasno povedalo, da zgolj časopisni članek ali pa medijsko poročanje ne morejo biti podlaga za tako prepoved," je povedal Hojs. 
Hojs je tudi dejal, da po njegovih informacijah organizator, to je Milan Trol, še ni prejel odločbe ministrstva. Ko jo bo, se bo moral odločiti, ali bo koncert izpeljal. Minister je povedal, da je že želel, da se vsebino odločbe, s katero je bila odpravljena prepoved tudi javno objavi, a tega niso mogli storiti, ker je organizator še ni prejel.
Spomnimo, da je ministrstvo v tem tednu zavrglo že drugo odločbo Upravne enote Maribor, s katero je bila izvedba koncerta kontroverznega hrvaškega pevca v Mariboru prepovedana. Koncert je bil prepovedan prvič že leta 2017, a je potem omenjena upravna enota koncert z odločbo prepovedala. Ob pritožbi je to odločbo takrat potrdilo še notranje ministrstvo. Ko se je organizator pritožil na upravno sodišče, pa je le-to pritožbo sprejelo in zadevo vrnilo v ponoven postopek. Tako je letos mariborska upravna enota ponovno izdala odločbo o prepovedi, ki je bila utemeljena na 55 straneh, a jo je, kot že zapisano, v tem tednu notranje ministrstvo zavrglo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta