Zorčič: "Mislim, da takšnemu koncertu v Sloveniji ni mesta" Organizator Milan Trol: Koncert bo!

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
05.06.2020 11:00

Notranje ministrstvo, ki ga vodi Aleš Hojs, je odpravilo odločbo mariborske upravne enote o prepovedi koncerta kontroverznega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru. Organizator Milan Trol ima sedaj tri dni časa, da javi nov termin za Thompsonov koncert v Mariboru. Do takšne odločitve slovenskih oblasti je prišlo skorajda istočasno z odločitvijo hrvaškega visokega prekrškovnega sodišča, ki je presodilo, da ustaški pozdrav "Za dom spremni" na začetku pesmi "Bojna Čavoglave" ne predstavlja prekrška proti javnemu redu in miru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson
Epa

Medtem ko je mariborska upravna enota svojo odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta spisala na kar 55 straneh, pri čemer je vključila obsežna pojasnila policije, Europola, posnetke Thompsonovih koncertov in temeljit vpogled v zgodovino (neo)ustaštva, za kar je zaprosila tudi Muzej narodne osvoboditve Maribor, je ministrstvo za notranje zadeve svojo odločitev argumentiralo na vsega 14 straneh.

Maribor: načelnik upravne enote Maribor Srečko Đurov -
Igor Napast
Na Thompsonovem koncertu ...
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta