Aleš Hojs v predstavitvi pred odborom DZ kritičen do Nacionalnega preiskovalnega urada

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
11.03.2020 19:08

Odbor DZ za notranje zadeve je predstavitev Aleša Hojsa, kandidata za notranjega ministra v vladi Janeza Janše, označil kot primerno. Sklep je potrdilo enajst članov odbora, proti jih je bilo osem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Hojs
BOBO

"Če se vprašamo, katera je tista vrednota, ki posamezniku pomeni največ in je za vsako bivanje nujno, nedvomno potrebna, verjamem, da bi večina izmed nas izbrala vrednoto varnosti," je člane pristojnega odbora nagovoril kandidat za notranjega ministra. Za zagotovitev varnosti pa sta notranje ministrstvo in policija ključna, je nadaljeval. Prepričan je, da je v imenu varnosti treba nadaljevati zapiranje južne meje, panelno ograjo je treba postaviti tam, kjer je tveganje, da pride do vdora novega migrantskega vala. Napovedal je spremembe azilne zakonodaje. "Policijo je treba vrniti na teren, da imajo ljudje občutek varnosti, in pa kontaktno točko, na katero se obrnejo v primeru česarkoli, kar ni skladno z zakonodajo," je dejal v okviru ideje, da je treba v nekatera mesta, ki so jih v preteklosti izgubila, vrniti policijske postaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta