(ANKETA) 8. marec kot državni praznik? "Sem ponosna, da sem ženska, zato ne rabim državnega praznika."

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.03.2019 12:17

Ženske poznajo več primerov slabše plačanih žensk od moških na enakih položajih, je pokazala naša anketa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kaj najpogosteje povezujete z 8. marcem? Romantično večerjo, rdečo vrtnico, pričakovano pa vas je v anketi na naši Facebook strani največ izbralo pravice žensk, kar 61,1 odstotka. Da s tem dnem ne povezujejo nič posebnega, pa je odgovorilo 13,9 odstotka vprašanih, in to niso bili zgolj moški. 

Igor Napast
Robert Balen

O predlogu mešani komentarji

Svoje mnenje o vprašanju, ali naj 8. marec postane državni praznik, ste delili tudi v komentarjih pod anketo. Nina Pegam piše: "Ne. Ženskam naj dajo raje plače enake moškim z isto izobrazbo! To je enakopravnost." Metka Vodušek pa pojasnjuje, da je zanjo ta dan opomin, da so si ženske le uspele izboriti svoje zakonske pravice. Jelka Hadler razmišlja: "Naj se raje uvede družinski dan. Družinice naj bodo ta dan skupaj. Sem ponosna, da sem ženska, ne rabim pa zato državnega praznika." Tudi Anica Kokol se ne strinja s predlogom: "Spoštovanje in denarna nagrada za ženske bi bilo bolj pomembno." Mojca Aleš Svetanič se prav tako ne strinja, "ker dela prost dan bi bil samo v Sloveniji, mi, ki smo pa v Avstriji, bi mogli delati".

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta