Anketa Mediane: Šarčeva vlada z najnižjo podporo v zadnjih mesecih, vse več volivcev je neopredeljenih

25.08.2019 20:18

Prvi trije na lestvici politikov Šarec, Pahor, Brglez.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec
Robert Balen

Po novi anketi Mediane za Pop TV vlado Marjana Šarca na četrtini mandata podpira 51,6 odstotka vprašanih. To je še zmeraj večinska, a kljub temu najnižja podpora v zadnjih osmih mesecih. Tretjina anketiranih (32,9 odstotka) vlade ne podpira, dobrih 15 odstotkov je neopredeljenih. 
Če bi bile volitve danes, bi Šarčeva LMŠ dobila glasove 19 odstotkov anketirancev, opozicijska SDS, relativna zmagovalka lanskih parlamentarnih volitev, pa nekaj več kot 15 odstotkov. Sledijo SD (6,9 odstotka), Levica (4,8 odstotka) in NSi (4 odstotke). Vsak peti vprašani ne ve, koga bi volil. Vsak deseti ne bi obkrožil nobene stranke. 
Na lestvici politikov je prvi premier Marjan Šarec, drugi predsednik republike Borut Pahor, tretji evropski poslanec SD Milan Brglez. Za njim evroposlanka iste stranke Tanja Fajon, zdravstveni minister Aleš Šabeder in predsednik NSi Matej Tonin.
Podporo nabirata gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se ga omenja kot najverjetnejšega novega predsednika SMC, in infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek (SAB). Na koncu seznama so prejšnji premier, zunanji minister in predsednik SMC Miro Cerar, predsednik SDS Janez Janša in obrambni minister Karl Erjavec, predsednik Desusa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta