Anketa: Poklukar najbolj priljubljen politik, Hojs najmanj. SMC daleč od parlamentarnega praga

VČ, STA
24.05.2021 10:27
Vlado Janeza Janše v anketi Mediane za Pop TV podpira manj kot tretjina vprašanih. Med strankami vodi SDS, a če bi bile zdaj volitve, bi bilo največ neopredeljenih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za zdravje Janez Poklukar
Robert Balen

Po anketi Mediane za Pop TV (vzorec: 711 anketiranih) vlado Janeza Janše podpira 30 odstotkov vprašanih, nasprotuje ji 63 odstotkov. Neopredeljenih je 7,1 odstotka vprašanih. 

Trenutna podpora vladi je skorajda izenačena z najnižjo podporo vladi Mira Cerarja ob odstopu.

Med strankami ima še vedno največ podpore SDS. Če bi bile volitve danes, bi jo obkrožilo 18,2 odstotka volivcev. Med strankami levega političnega pola prednost ohranja SD z desetimi odstotki, sledi ji LMŠ z devetimi, za Levico bi glasovalo 8,4 odstotka vprašanih. Zgornji del lestvice zaključuje NSi s 4,5-odstotno podporo. Sledi SAB, ki bi dobila 2,7 odstotka glasov, Desus bi obkrožilo 2,5 odstotka vprašanih, SMC pa  manj kot odstotek volivcev.

Največja politična skupina ostajajo neopredeljeni. 20,4 odstotka anketiranih ne ve, katero stranko bi obkrožili na volitvah. Vsak deseti ne bi izbral nobene obstoječe politične opcije. 1,7 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti.

Najbolj priljubljen politik je minister za zdravje Janez Poklukar. Sledi mu evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je prehitela predsednika republike Boruta Pahorja. Četrti je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, za njim je predsednica SD Tanja Fajon, ki ji sledi zunanji minister Anže Logar.

Na polovici lestvice je predsednik LMŠ Marjan Šarec, za njim minister za obrambo Matej Tonin. Koordinator Levice Luka Mesec je na trinajstem mestu, na petnajstem pa gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je prehitel premierja Janeza Janšo. Na zadnjem mestu je notranji minister Aleš Hojs.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta