(POGLED) V petek zvečer z Igorjem Pirkovičem

Pirkovič je še hujši primer od Možine. On res ni za pred kamero. Njega še na Novo24TV ne bi vzeli, čeprav je na liniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

Petkova pogovora na 3. programu TVS — najprej s predsednikom vlade Janšo in potem še s Fajon-Šarec-Bratušek-Mesec opozicijo je bil po zaslugi voditelja Pirkoviča najbolj duhamoren non-event v zgodovini televizije kot oblike petkovega kratkočasenja.

Ampak to še ni najhuje. Najhuje je, da je Televizija Slovenija za to že tako ali tako nehvaležno nalogo izbrala totalno nesposobnega in neprimernega moderatorja. Voditelja, za katerega je seveda vnaprej vedela, da je totalno nesposoben in neprimeren.

Tadej Regent

Medtem ko je Pirkovič kot deklariran privrženec vlade Janši lezel v rit, pa je opozicijske veljake nespretno in smešno provociral z vokabularjem kakega poslanca SDS — in se nepremišljeno izpostavljal njihovim protinapadom, ki jim retorično seveda ni bil kos.

Zakaj ravno on?

Krivično bi bilo valiti krivdo samo na Pirkoviča. Glede na to, da umetno in umetelno uravnoteženi pogovori s predsedniki vlad in opozicijo doslej niso bili na 3. programu, je to očitno neka nova uredniška fora urednice Jadranke Rebernik.

Krivično pa bi bilo valiti krivdo tudi samo na Jadranko. Nekdo ji je to moral dovoliti. Zato trdim, da je za ta fiasko kriva Manica Janežič Ambrožič. Ker pušča proste roke desničarski peti koloni na TVS.

Ali njeni zvesti privrženci zato zbirajo podpise njej v podporo?

Da je bil za pogovor z Janšo izbran eden od dveh, treh janšistov, ki jih kolektiv TVS premore, se mi je zdelo še nekako logično. Janša se itak ne bi pogovarjal s nikomer razen z njim ali Možino ali Jadranko.

Toda zakaj niso te naloge zaupali njemu ali njej, ki sta vsaj retorično in konverzacijsko za razred višje od Pirkoviča?

V zasedi

Auftakt z Janšo je bil v primerjavi z drugim stavkom z opozicijo dolgočasnejši. Premier ni povedal nič takega, česar od njega ne bi že velikokrat slišali ali prebrali na Twitterju — za kaj več pa se sikofantski Pirkovič pač ni potrudil.

Pravo presenečenje pa je sledilo šele v drugem delu talkšova, ko se je izkazalo, da se bo Pirkovič pogovarjal tudi s Tanjo Fajon, Marjanom Šarcem, Alenko Bratušek in Luko Mescem.

Te bizarnosti si ne znam razložiti drugače, kot da je nacionalka zanalašč hotela enkrat za spremembo — kao za spremembo — opoziciji podtakniti v zasedo nenaklonjenega spraševalca. Kar se po mnenju uredništva 3. programa redno dogaja gostom z desnice in še posebej zdaj iz vlade.

No, to se ni obneslo. S Pirkovičem se nič ne obnese. Opozicijsko četverico je poskušal provocirati približno tako kot človek, s katerim se je popolnoma drugače pogovarjal malo prej, vendar ni njegovega kalibra.

Povozili so ga kot palačinko

Zato so Tanja, Marjan, Alenka in Luka Igorja povozili kot palačinko. V bistvu dobrodušnemu ubožčku — ki je poskušal biti aroganten in sarkastičen, pa mu ne gre — ni preostalo drugega, kot da si bolj sam sebi kot pa njim in publiki zgroženo nekaj godrnja v brado in si non-stop snema in natika špegle.

Pisal sem že, kako nedotakljiv je s svojimi negledljivimi Pričevalci Možina samo zato, ker je desen in ker si mu zato nihče ne upa nič reči. Pirkovič pa je še hujši primer. On res ni za pred kamero. Njega še na Novo24TV ne bi vzeli, čeprav je na liniji.

* Kolumna je bila najprej objavljena na Fokuspokusu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta