April namesto pomladi prinesel zimo, Štajersko pobelil sneg. Kakšno vreme nas čaka prihodnji teden?

A.L.
02.04.2022 08:07

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, del države je pobelil sneg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Ponekod po državi so se na drugi aprilski dan zbudili v zasneženo jutro. Sneženje je zajelo dele Gorenjske, Prekmurja, Štajerske, Dolenjske in Notranjske, tudi osrednjeslovensko regijo. Napovedi kažejo, da lahko lokalno zapade tudi več kot 10 centimetrov snega. Cesta čez prelaz Vršič je zaradi nevarnosti plazov zaprta.

Čez dan bo večinoma oblačno. V notranjosti Slovenije bodo pogoste padavine, tudi po nižinah bo zjutraj in dopoldne ponekod snežilo. Popoldne bodo padavine oslabele, meja sneženja se bo nekoliko dvignila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Zvečer se bodo padavine od severa znova nekoliko okrepile in zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m. Padavine bodo ponoči ponehale. V severni Sloveniji bo prehodno zapihal severnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -5, drugod od -1 do 5 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 13 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s hladnim jutrom. V torek bo na na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo.

Tudi v sredo bo precej sončno vreme, napovedujejo na ARSO. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah v torek okoli 15, v sredo pa že blizu 20 °C. Od četrtka do konca tedna bo prevladoval jugozahodnik, ki bo občasno prinesel več oblačnosti, možne bodo tudi manjše padavine. Verjetnost za obilnejše padavine se ob koncu tedna le malo poveča. Za ta čas bo razmeroma toplo, predvsem jutra ne bodo več hladna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta