Bandelli, podpredsednik odbora za kulturo, pozdravlja avtokratske metode zoper medije

B.P.
20.03.2019 10:51

Bivši minister je spet opozoril nase ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Bandelli
Andrej Petelinšek

Po poročanju STA je ruski predsednik Vladimir Putin pred dnevi podpisal sporna zakona, ki sodiščem dopuščata, da kratkotrajno zaprejo ljudi in jim naložijo denarno kazen, če ne spoštujejo oblasti, ter da blokirajo medije zaradi objavljanja lažnih novic. To je storil kljub opozorilom zagovornikov človekovih pravic, da bosta zakona vodilo v cenzuro in omejitev svobode govora. Sicer pa aktivisti opozarjajo, da Putin, odkar je leta 2000 postal predsednik, postopoma omejuje svoboščine v Rusiji. Nova zakonodaja sicer močno omejuje civilno družbo, saj je zapisana preohlapno in bi se jo lahko hitro zlorabilo za dodatno omejevanje opozicije. Prav tako je znano, da avtokratski voditelji tovrstne zakone večinoma zlorabljajo za utišanje kritičnih medijev, akterjev civilne družbe in opozicije.
No, kot kaže, imajo Putinove metode vsaj enega podpornika tudi v slovenskem državnem zboru. In to je kar podpredsednik odbora za kulturo Marko Bandelli, ki je v začetku tega mandata zaradi neprimerne komunikacije oziroma groženj moral odstopiti kot minister za kohezijo. Podpredsednik odbora, pod pristojnost katerega spadajo tudi mediji, je na tviterju namreč zapisal …
{twitter}https://twitter.com/BandelliMarko/status/1108085217041022983{/twitter}
Potem ko smo mediji objavili sporen Bandellijev tvit, se je bivši minister še enkrat oglasil in se opravičil ...
{twitter}https://twitter.com/BandelliMarko/status/1108281204716027904{/twitter} 
Bandelli je sicer svoj odnos do medijev in javnosti pokazal že lanskega januarja, ko je na spletu delil prirejeno fotografijo, ki je služila zgolj strankarski promociji. Našel naj bi na Facebooku, na transparentu s protesta javnega sektorja pa je namesto "Ne jamram, stavkam" pisalo "Zdaj prišel je čas, da Alenka reši nas“. Poleg tega je bila fotografija, kot je ugotovil profesor z mariborske filozofske fakultete Boris Vezjak, ukradena s spletne strani medija Žurnal24.

Sporni tvit
Twitter
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta