Bežigrajski gimnazijci 1. na največjem evropskem debatnem turnirju

P.Z.
23.12.2018 13:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa Gimnazije Bežigrad

Debatna ekipa iz Gimnazije Bežigrad, ki so jo sestavljali Reja Debevc, Filip Korošec in Filip Gavranovič, je pretekli teden osvojila prvo mesto na mednarodnem debatnem turnirju Winter Holidays Open, ki je potekal v Zagrebu, so sporočili iz gimnazije. Gre za največji debatni turnir v Evropi in drugi največji debatni turnir na svetu, na njem pa zraven šolskih ekip nastopajo tudi nacionalne debatne reprezentance. Gimnazija Bežigrad je v veliki finalni debati premagala nacionalno reprezentanco ZDA in je tako že drugič po letu 2016 postala zmagovalka tega tekmovanja.
Debatni krožek oziroma “Speaking & Debating program” na Gimnaziji Bežigrad vodi Miha Andrič, ki je tudi vodja izobraževanja pri nacionalni debatni organizaciji (ZiP). Kot navaja, se je bežigrajski debatni program v zadnjih petih letih sicer uveljavil kot eden rezultatsko najuspešnejših šolskih debatnih programov v Evropi. "Nasploh je nacionalni debatni program v Sloveniji mednarodno dobro priznan in rezultatsko zelo uspešen. Slovenski debatni predavatelji in predavateljice namreč skrbijo za strokovno izvedbo debatnih tekmovanj po celem svetu, dodatna ekipa iz II.Gimnazije Maribor pa je na tokratnem tekmovanju dosegla tudi posebno nagrado za najboljšo ekipo sestavljeno iz debaterjev začetnikov," je še sporočil Miha Andrič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta