Bo afera z okajenim kriminalistom odnesla tudi policijskega direktorja?

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je po pogovoru z direktorjem PU Maribor Danijelom Lorbkom sklenila, da so potrebne organizacijske in kadrovske spremembe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danijel Lorbek vodi mariborske policiste že od 1. maja 2009. Kako dolgo še?
Sašo Bizjak

Po petkovem hudem spodrsljaju šefa mariborskih kriminalistov Roberta Munde, ki ga je policijska patrulja v Spodnjih Hočah zasačila, da je bil za volanom pošteno okajen, saj je imel v organizmu okoli promila alkohola, Munda novinarjem dejanja ni zanikal. Svoje nespametno ravnanje je obžaloval in povedal, da mu je zaradi dogodka nerodno, je dejal po Radiu Maribor. "Spoštljiv in korekten sem bil do policistov, ki sta prav tako korektno izpeljala postopek," je dodal k temu in potrdil, da je globo tudi poravnal. Razlogov, da bi zaradi vožnje pod vlivom alkohola dobil odpoved v službi, pa ne vidi, glede na to, da se je to zgodilo v njegovem prostem času. "Kar bo naredil moj delodajalec, je v njegovi domeni," je še poudaril in dodal, da bo "prenesel vse" in prevzel odgovornost za svoje dejanje.

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je predlagal nekatere organizacijske ukrepe za zagotovitev učinkovitega dela uprave.
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta