Bo predsednik Pahor našel ime za KPK? Rajko Gerič se je spet prijavil, Jurček Žmauc prvič. Vseh pa osem

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
12.06.2019 19:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na sedežu KPK. Predsedniku protikorupcijske komisije Borisu Štefanecu, ki ga je pred šestimi leti tudi imenoval Borut Pahor, se (prvi) mandat zaključi prihodnje leto.
Robert Balen

Na ponovni javni poziv predsednika republike, že tretji, za namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije je prišlo osem kandidatur. Prijavljeni so (ponovno) mag. Zoran Dimović in Rajko Gerič pa Simon Savski, Jurček Žmauc, mag. Borislav Snedec, mag. Vanja Jus, mag. Marjeta Tratnik Volasko in Patricija Muršič.
Borut Pahor, ki člane KPK na predlog izbirne komisije imenuje, že tretjič išče naslednika enega od dveh dosedanjih namestnikov Igorja Lambergerja. Za petletni mandat. Edina prijava s prvega razpisa se je ustavila pri izbirni komisiji. Po nato ponovljenem razpisu pa je izbirna komisija ugotovila, da sta primerna kandidata Dimović in (novinar) Gerič, a se je predsednik republike po pogovoru z izbirno komisijo in z obema kandidatoma odločil, da bo še enkrat ponovil javni poziv, ker se želi prepričati, je bilo sporočeno, da bo izbrani kandidat med prijavljenimi resnično najboljši in bo tako prepričana tudi večina javnosti. Obema kandidatoma, ki sta bila tokrat ocenjena za primerna, je predlagal, da se vnovič prijavita. In zdaj sta se ...
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta